MOGUĆE PONOVNO UVOĐENJE MERA KOJE NISU POPULARNE! Doktor Kon se oglasio: Očekujem sednicu Kriznog štaba

Autor: Republika

Vesti

18.08.2021

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog kriznog štaba Predrag Kon rekao je da na Bir festu, koji počinje večeras, ne bi trebalo da bude niko ko nije zaštićen, već samo vakcinisani, oni koji su preležali kovid i koji su testirani. Kon poručuje da "ostali tamo nemaju šta da traže" i ističe da bi u toku ove nedelje morala da bude održana sednica kriznog štaba.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Rizik je anuliran ako se poštuju mere - Kon

On je istakao da je na Bir festu "ista ekipa koja je i do sada kontrolisala festivale", te da ne veruje da će biti ikakvih problema.

- Tamo ulaze oni koji su vakcinisani, koji su preležali kovid i oni koji su testirani. Svi ostali nemaju šta tamo da traže. Ne govorim to zašto što neku strogoću treniram nego ih lepo molim da to ne rade, jer je za njih rizik vrlo visok - ističe Kon.

Ukazao je na to da je u Beogradu danas 362 novozaražena, a da je u Novom Sadu tokom Egzita bilo dvoje novozaraženih.

- Rizik samo zbog toga je veći, ali ako se poštuje sve ono što smo govorili taj rizik je gotovo anuliran ili više desetina puta smanjen - kaže Kon.

Ističe da bi u toku ove nedelje morala da bude održana sednica Kriznog štaba.

- Ne mogu ništa da tvrdim, ali očekujem da hoće - dodao je Kon.

"Ako niko ne poštuje mere, onda ćemo uvoditi krajnje nepopularne mere"

Na pitanje koje mere bi sada mogle da uspore širenje virusa, Kon kaže da nema važnije mere od vakcinacije.

- Imamo situaciju da smo usporili i istovremeno imamo i pogoršanje i događaje koji su epidemiološki vrlo loši, a to je povratak turista i početak školske godine i formiranje kolektiva svih, čak i velikih radnih, i u takvoj situaciji imunizacija je apsolutno na prvom mestu - poručuje Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading