OGLASIO SE DR KON NAKON PRETNJI KOJE JE DOBIO: Osmehnuo sam se jer na ovu poruku nema odgovora

Autor: Republika

Vesti

06.08.2021

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Predrag Kon, kome su nekoliko puta do sada pretili zbog zalaganja za vakcinaciju protiv korona virusa objašnjava da se, uprkos pretnjama, oseća bezbedno.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Predrag Kon

Poslednji događaj o kome je dr Kon obavestio preko Fejsbuka jeste to da mu je neko nepoznat pretećim tonom iz crnog, besnog auta dobacio da prekine da priča o vakcinama, javlja Kurir.

Ipak, Kon je istakao da to ne shvata kao pretnju.

- To što mi je neko iz besnog auta dobacio "Dosta više o vakcinama" ne doživljavam kao pretnju. Suština je u tome da on veruje da je to preterana priča, da to ne treba da se radi, a potpuno je obrnuto. I kad to objavim, hoću da naglasim da je to pogrešno ubeđenje, a ne govorim to zbog neke svoje bezbednosti. Osećam se potpuno bezbednim, i u Beogradu i svugde. Imam mnogo više situacija da me pozdravljaju, da mi čestitaju i žele sve najbolje, dok su ove nemile ipak retkost - rekao je dr Kon.

Podsećamo, Kon se nakon ovog događaja odmah obratio javnosti.

- "Dosta više o tim vakcinama" , još jedan, istina tihi, ali preteći glas iz "besnih" uglancanih crnih kola upućen mi je ovog jutra - napisao je dr Kon i dodao:

- Osmehnuo sam se, jer nema odgovora na jednu ovakvu "poruku". Pretpostavljam da čovek veruje da je "zdravije" primiti virus. Ali, nije. Hiljadu puta je bolje vakcinisati se - napisao je dr Kon.

Ovo nije prvi put da se dr Konu upućuju preteće poruke.

Prošle godine u novembru, na mrežama se pojavio snimak iz noćnog provoda u kojem se čuju psovke i pretnje upućene upravo dr Konu, a video je objavljen uz komentar "Undergraund Bgd ne j**u koronu 2%".

Dr Kon je odreagovao objavom na Fejsbuku.

- Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža... svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE - poručio je dr Kon.

Nedugo zatim u Novom Sadu je osvanuo grafit "Kona na kolac". Grafit se nalazi nekoliko stotina metara udaljen od od jedine novosadske kovid ambulante, upravo na Novom naselju, gde dnevno bude pregledano oko 400 Novosadjana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

06.08.2021 20:36

Kakva nepismena, neobrazovana i primitivna stoka od ljudi, još im nije jasno da covid odnosi živote i ostavlja trajne posledice. Svaka čast ovom doktoru da sve to trpi i trudi se da bagri objasni o čemu se radi.