DOKTOR KON UVEREN! Treća doza vakcine daće rezultate

Autor: Tanjug/Republika

Vesti

24.08.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka o davanju treće doze vakcine je primerena u aktuelnoj situaciji i uveren sam daće rezultate, ocenio je danas epidemiolog Predrag Kon.

Republika

Foto: Tanjug

Predrag Kon

Kon je, na konferenciji za novinare posle sednice Kriznog štaba, ukazao da je treća doza nešto što je pokazano da je bilo od koristi u Izraelu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu.

- U određenim situacijama dolazi do proboja imuniteta. U vreme cirkulacije virusa i oni koji su vakcinisani, čak i sa dve doze, mogu zbog pada zaštite koje su dobili vakcinom da budu inficirani. Sa trećom dozom se pojačava individualna zaštita - objasnio je on.

Kon je rekao da davanje treće doze utiče na cirkulaciju virusa, jer se smanjuje mogućnost da pre svega stariji građani, koji su u dodatnom riziku, budu zaraženi.

Naveo je da je u Izraelu, gde je za 15-ak dana više od 1,4 miliona građana primilo treću dozu, vidljiv pad obolevanja i hospitalzacije onih koji su vakcinisani trećom dozom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemanja

24.08.2021 21:00

Neka primi dr.kon i 5-u vakcinu ako hoce.Sve je to sviranje uz vetar