NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Broj novozaraženih ponovo skače!

Autor: Republika

Vesti

19.08.2021

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 12,869 građana, od kojih je 1,656 pozitivno.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Korona u Srbiji u porastu

Nažalost preminulo je 5 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 28 pacijenata.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na korona virus testirano je 12,818 osoba, od kojih je  1,497 bilo pozitivno. Nažalost, šest osoba je preminulo, a na respiratorima je 30 pacijenata.

Foto: youtube.com/printscreen

Darija Kisić Tepavčević ističe da treća doza dodatno jača imunitet

U Srbiji je u toku davanje treće doze vakcine protiv korona virusa, a doktorka Darija Kisić Tepavčević istakla je da se vakcinacija buster dozom preporučuje i građanima koji žele dodatno da ojačaju imunitet.

Proizvođači procenjuju da bi imunitet nakon treće doze vakcine godinama bio dovojno snažan. Ovde smo svi na jednoj, a virus na drugoj strani. Jedino oružje koje imamo je vakcinacija - kazala je Kisić-Tepavčević i dodala da virus ne može da se pobedi ako se ne udruže snage.

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija jedini način da pobedimo koronu

Kombinacija vakcina

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je jutros do dosadašnja istraživanja u svetu pokazuju da su, kada je reč o trećoj dozi vakcine protiv korona virusa, pojedine kombinacije različitih vakcina pokazale dobre rezultate, kao i da i sam eksprementiše sa dozama.

Foto: youtube.com/RTS

Milanko Šekler posle dve kineske primio rusku vakcinu

-  Juče sam, posle dve kineske, kao treću dozu primio Sputnijik, nekoliko doktora prijatelja će takođe primiti razne kombinacije pa ćemo nakon nekoliko nedelja kada uradimo analize krvi videti šta smo dobili - objasnio je Šekler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading