JUTRO NAKON POŽARA I EKSPLOZIJE U ČAČANSKOJ SLOBODI: Bez žrtava, povređena dva muškarca i žena

Autor:

Vesti

20.06.2021

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sinoćnjoj eksploziji u kompaniji Sloboda povređena su dva muškarca i jedna žena.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Foto: Ilustracija

Detonacija se dogodila na oko kilometar udaljenosti od proizvodnih pogona, u jednom od magacina, a od siline popucali su prozori i radnici su zadobili posekotine. Jedan pacijent je zadržan na odeljenju intenzivne nege, ali prema informacijama iz čačanske bolnice nije životno ugrožen. Svi radnici su uspešno evakuisani iz fabričkog kruga.

- Najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i MUP - Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kao mera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

- Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel - kaže Todorović.

Još uvek se ne zna tačan uzrok akcidenta i čeka se zvanično saopštenje rukovodstva fabrike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading