UTAKMICA ZA ANALE: MAJSTORICA rešena posle PRODUŽETKA! Janis i Durent TRPALI BEZ MILOSTI

Autor:

Sport

20.06.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena polufinalna serija Istočne konferencije o kojoj će se dugo pričati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Durent i Janis Adetokumbo

Prvi finalisti Istoka su Milvoki Baksi koji su u sedmoj utakmici serije savladali Bruklin Netse na strani posle produžetka rezultatom 115:111 (25:28, 22:25, 35:28, 27:28, 6:2).

Prvu četvrtinu je obeležila rezultatska klackalica, dok je u drugoj konstantno u prednosti bio Bruklin koji je u dva navrata imao i dvocifrenu razliku. Međutim, gosti su poluvreme završili mini-serijom od 4:0 i tako prišli na šest poena zaostatka (53:47).

Treću četvrtinu su Baksi započeli u istom naletu u kom su završili prethodnu, pa su ubrzo uspeli i da preokrenu. Prednost se potom u trečoj deonici nekoliko puta smenjivala, a oba tima su maksimalno vodila sa po pet razlike. Slična situacija je viđena i u poslednjih 12 minuta, u kojima su dugo Netsi bili u prendosti, ali su potom Janis i družina preokrenuli rezultat.

Tako su u poslednji minut Baksi ušli sa četiri poena viška (109:105), ali je Durent tada vezao četiri poena i doneo produžetak domaćinu. Zvezda Netsa je prvo postigla koš 42 sekunde pre kraja, a potom je izjednačila pogotkom na manje od dve sekunde pre zvuka sirene.

U prvom napadu u produžetku su poentirali Netsi, tačnije Brus Braun, a od tada nije bilo koša više od tri minuta. Janis Adetokumbo je 72 sekunde pre kraja utakmice doneo izjednačenje Milvokiju, potom je Kris Midlton doveo goste u vođstvo pogotkom za dva 40 sekundi uoči završetka meča. Usledio je promašaj Durenta, pa Midltona, pa još jedan neuspe Durenta da donese novi produžetak Bruklinu, da bi na kraju Bruk Lopez sa dva postignuta penala postavio konačan rezultat.

Najzaslužniji za trijumf Baksa bio je Janis Adetokumbo koji je meč završio sa 40 poena i 13 skokova. Uz njega, najraspoloženiji je bio Kris Midlton koji je takođe imao dabl-dabl, sa 23 koša i deset uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je prendjačio fantastični Kevin Durent koji je postigao 48 poena. Džejms Harden je dodao 22, uz po devet skokova i asistencija, dok je Blejk Grifin imao učinak od 17 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Milvoki će u finalu Istoka igrati protiv pobednika sedmog meča u seriji između Filadelfije i Atlante.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading