KO JE IGOR ALTUŠKIN, ZAINTERESOVAN ZA RTB BOR? Ima dve milijarde $ i živi u Madoninoj kući

Vesti

25.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je stvari koje Igor Altuškin (47), predsednik Upravnog odbora "Rašn koper kompani", ne može da kupi s bogatstvom procenjenim na dve milijarde dolara, ali mu je za oko zapeo baš naš RTB Bor. Altuškinovom dolasku u Srbiju verovatno je doprineo i srpski kralj bakra Milan Popović, sa kojim godinama sarađuje.

Foto: twitter.com/Igor Altushkin
Igor Altuškin

NAJBOLJI PARTNER ZA RTB

- Poznavajući rusku bakarnu kompaniju, mislim da je najadekvatniji partner za Srbiju. Oni su najbolje rešenje za saniranje problema koje ima RTB Bor, kako zbog znanja, iskustva i stručnog upravljanja takvim preduzećima, tako i zbog finansijskih mogućnosti - kaže Popović za Srpski telegraf, uz napomenu da je značajno i to što je reč o našim, ruskim partnerima.

- Niko od inostranih investitora neće tako dobro upravljati srpskom kompanijom kao oni zbog tradicionalno dobrih odnosa koje Srbija neguje sa RF - smatra Popović.

Altuškin u brojkama

2 milijarde dolara lično bogatstvo

1.030. milioner u svetu

47. najbogatiji čovek Rusije

A ko je zapravo Altuškin? Za razliku od brojnih ruskih milionera koji su bogatstvo i status dobili rođenjem, on je milijarde sam zaradio. Nije imao ni 22 godine kada je osnovao kompaniju za sakupljanje i preradu metalnog opada. Nakon nekoliko firmi i 25 godina kasnije, Altuškin je na čelu trećeg najvećeg ruskog proizvođača bakra i zauzima 47. mesto na Forbsovoj listi najbogatijih Rusa, dok je 1.030. na spisku svetskih milionera.

FINANSIJER RUSKE CRKVE

Altuškin je najpoznatiji kao biznismen, ali njegova interesovanja sežu mnogo dalje. Ove godine je, posle šest godina bavljenja streljaštvom, osvojio zlatnu medalju u gađanju pištoljem. Veliki je ljubitelj i boksa, pa je 2016. osnovao kompaniju za promociju ovog sporta, a samim tim i "zdravlje i blagostanje mlađe generacije za snažnu Rusiju". Glavni je finansijer Ruske pravoslavne crkve i izgradio je Crkvu rođenja Hristova u Čečeniji.

Kao i mnogi ruski milioneri, i on je poželeo da poseduje kuću u Londonu, a zanimljivo je da je luksuznu vilu kupio od pevačice Madone. Kako je, pored ekonomije, studirao i svoju veliku ljubav - umetnost, želeo je da oplemeni životni prostor u Velikoj Britaniji i da nasred kuće sagradi veliki svetlarnik koji bi osvetljavao celu kuću, ali za to nije dobio dozvolu. I pored svih hobija i zanimacija, Altuškin ne zapostavlja ni porodicu, oženjen je i ima šestoro dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading