Nenad Stefanović, predsednik UST: Prikupljaju se materijalni dokazi za identifikovanje počinilaca, a koji se tiču prisluškivanja predsednika Srbije

Autor:

Vesti

21.01.2021

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije, Nenad Stefanović izjavio je da je formiran predmet u tužilaštvu kao i da se proveravaju navodi i prikupljaju dokazi kako bi se identifikovali učinioci šrosluškivanja predsednika Republike. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Stefanović

Saopštenje TOK-a  upravo ukazuje da je formiran predmet u tužilaštvu, da se nalazi u predistražnoj fazi i da se sada proveravaju svi navodi u vezi konkretnih činjenica, prikupljaju materijalni dokazi, odnosno da je MUP- upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi predmetnih činjenica koje se tiču prisluškivanja predsednika Republike a u cilju identifikivanja učinilaca.

Sama činjenica da je predsednik Republike Srbije prisluškivan, odnosno da je bio pod nekom vrstom neovlašćenog nadzora, snimanja ili praćenja od strane NN ovlašćenih službenih lica zahteva urgentno postupanje svih državnih organa, u cilju zaštite ustavnog poretka, države i građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading