KO STOJI IZA PRISLUŠKIVANJA PREDSEDNIKA SRBIJE? Državni funkcioneri i stranci RUŠE Vučića

Autor:

Vesti

04.01.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je juče da će policija saznati ko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vulin je, pošto je Vučić nedavno rekao da je bio prisluškivan i da je to direktan pokušaj državnog udara, kazao da je to predsednik rekao zato što je došao do određenih saznanja.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Aleksandar Vučić

- Nadležne službe se bave slučajem, doći ćemo do istine, a pravosudni organi će odraditi svoje. Na nama je da potvrdimo da se to više ne desi. Rano je da pričamo o tome šta je bio cilj prisluškivanja predsednika, ali sigurno da nije bilo reči o dobroj nameri - kazao je Vulin.

PREČICOM NA VLAST

Podsetimo, predsednik je rekao da zna da je bio prisluškivan, da su to radili domaći, a da će nadležni organi utvrditi da li su povezani sa strancima. Dodao je da ne zna direktno imena ljudi koji su ga prisluškivali poslednjih godinu i po dana, ali da misli da zna ko stoji iza toga.

Mariniki podaci iz iste kuhinje

Spasić dodaje da te paravojne strukture, tj. preobučeni dosovci, održavaju veze između struktura policije i mafije.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Marinika Tepić

- Podsetiću vas da je i bivši predsednik Tomislav Nikolić bio prisluškivan, što je apsolutno neprihvatljivo. Predsednikov život je ugrožen upravo od tih paravojnih i parapolicijskih snaga koje su se pritajile i uvukle u najdublje pore. One, s jedne strane, glume podršku predsedniku, dok iza leđa šuruju sa mafijašima i iznose informacije u vezi sa državom. Narod treba da zna da Marinika Tepić, koja svakodnevno iznosi podatke, to nije dobila od CIA ili MI6, već baš od tih struktura koje su i prisluškivale predsednika Vučića - smatra Spasić.

- Meta je samo jedna, to je Aleksandar Vučić i svi oni koji se drznu da mu javno pruže podršku - rekao je Vučić i predočio da od 2014. traje kampanja u kojoj se od njegove porodice pokušava napraviti kopija sa porodicom Slobodana Miloševića.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je neophodna istraga o prisluškivanju predsednika Srbije i da svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju jer je reč o teškom krivičnom delu.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Goran Vesić

- Očigledno su to sve pokušaji, odnosno, prečice da se na vlast dođe bez glasova - istakao je Vesić.

DOSOVSKA OSVETA

Dodao je da je zanimljivo da izjava predsednika da je prisluškivan godinu i po u elektronskim medijima nije naišla ni na kakav odjek.

Rada izvređala predsednikovog oca

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petar Petković oštro je na Tviteru osudio komentare opozicione političarke s Kosova Rade Trajković, koja je prozivala predsednikovu porodicu.

Ona je, naime, reagovala na vest da je Vučićev otac smešten u bolnicu i da mu je stanje ozbiljno.

- Bizarno je što je g. Vučić toliko voljan da iznošenjem detalja iz privatnog života sopstvenu porodicu izloži užasnim komentarima na društvenim mrežama. Ne zaboravimo da je i, na primer, Milo Đukanović prošao porodičnu dramu sa koronavirusom, ali bez propratne medijske eksploatacije - napisala je Trajkovićeva.

Petković je konstatovao da nema kraja beščašću koju srpska opozicija svakog dana iskazuje prema predsedniku.

- Sada se na meti ponovo našla i njegova porodica, otac i majka, koji vode tešku bitku sa koronavirusom. Iza ove objave stoji njen politički "mentor" Dragan Đilas. Bizarno je što takve ideje plasira Rada Trajković, koja bi, kao lekar, morala da pokaže visok nivo empatije i razumevanja za sve one koji se bore s koronavirusom - naveo je funkcioner SNS.

- To treba da bude alarm, pre svega, za bezbednosne službe, ali i mediji time treba da se bave jer bi izjava predsednika države bilo gde na svetu da je prisluškivan bila vest broj jedan na svim elektronskim medijima - ocenio je Vesić.

Bivši obaveštajac Boža Spasić za Srpski telegraf kaže da se protiv predsednika, njegovog okruženja i najbližih saradnika od samog početka mandata vodi specijalni rat.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boža Spasić

- Mafija nisu samo oni što se ubijaju na ulicama, već i oni koji su stekli novac na ilegalan način, pa se sada bave nekim poštenim poslom, na primer, neki investitori kojima je predsednik objavio rat. Posebno je interesantno da pokušaji destabilizacije sistema dolaze iz veze visokih policijskih funkcionera s mafijašima. Ne preti predsedniku nikakva opasnost od mafijaša jer oni mu ne mogu ništa, njemu preti opasnost iz delova državnog aparata koji su ostali iz bivših, dosovskih režima koji su se preobukli - ocenjuje Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Stefan

04.01.2021 05:33

Tuzilastvo neka radi svoj posao.

Odgovori 18 2
Rada

04.01.2021 07:44

@Stefan - Tako je!

Odgovori 17 1
Princip

04.01.2021 05:42

Nadam se da će ti koji su to radili, dobiti momentalan i konkretan odgovor države.

Odgovori 12 2
Željko

04.01.2021 06:12

Mafija i tajkuni više nemaju zaleđinu države, pa su spremni na sve kako bi opet u svoje kandže stavili Srbiju i primorali je da radi u njihovom interesu. Nadležni organi moraju tome stati u kraj.

Odgovori 12 1