(FOTO) MINISTAR VULIN OBRADOVAO VATROGASCE: 10 novih vozila i pet automehaničkih lestvi

Autor: MUP, Republika

Vesti

10.12.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru Makiš u Beogradu primopredaji 10 vatrogasno–spasilačkih autocisterni i pet automehaničkih lestvi koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe Sektora za vanredne situacije.

RepublikaFoto: mup.gov.rs
Ministar Vulin tokom primopredaje

Ministar Vulin istakao je da će MUP nastaviti da ulaže u Sektor za vanredne situacije, jer su vatrogasci važan deo Ministarstva i borbe za bezbednost građana. 

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek stignu prvi na mesto događaja. Prvi su tu kada je požar, poplava, kada su elementarne nepogode, kada treba pružiti pomoć i spasiti građane. Upravo zato je Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznalo potrebu da se naše vatrogasne jedinice i uopšte Sektor za vanredne situacije posebno modernizuje, unapredi i opremi - rekao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, nastaviće sa dosadašnjom politikom ulaganja u Sektor za vanredne situacije, u opremu, obuku i sve ostalo što vatrogasce čini obučenim, spremnim i sposobnim da zaštite svakog građanina naše zemlje, ali i sebe, svoje zdravlje i život. 

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uvek su tu kada je najteže, a ovo je način da im pomognemo da to najteže prođe sa što manje posledica i žrtava - istakao je ministar Vulin.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić zahvalio se državi i Ministarstvu na ulaganjima u Sektor za vanredne situacije.   

- Danas smo dobili 15 novih vozila. Posle dužeg vremena dobili smo pet  automehaničkih lestvi, čija je maksimalna radna visina 32 metra. Dobili smo i 10 pratećih autocisterni koje će unaprediti rad naše službe kako bismo bili još efikasniji - precizirao je Plemić. 

Autocisterne „Iveko“, sa cisternama za vodu kapaciteta 7.000 litara, biće isporučene upravama za vanredne situacije u Beogradu i Novom Sadu, kao i odeljenjima za vanredne situacije u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju i Subotici. 

Autohidraulične lestve „Iveko“ biće isporučene Upravi za vanredne situacije u Beogradu i odeljenjima za vanredne situacije u Leskovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu.  

U poslednje tri godine vatrogasno-spasilačkim jedinicama širom Srbije, samo u sklopu ovog kapitalnog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova usmerenog ka podizanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, isporučeno je 228 vozila različite namene, a svi vatrogasci-spasioci opremljeni su novim radnim i interventnim uniformama.  

Od početka godine vatrogasci spasioci na teritoriji Republike Srbije  reagovali su u 25.916 vanrednih događaja, od čega su 20.223 požara i spasili 1.283 osobe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading