DRAMATIČAN APEL MINISTRA LONČARA: Ljudi, dozovite se pameti, više nemamo ni bolnica!!!

Autor: Blic, Republika

Vesti

09.11.2020

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da je situacija, kada je u pitanju rast obolelih od korone, najgora u Beogradu i pozvao ljude da se dozovu pameti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Situacija je najgora u Beogradu, tu je najveći pritisak na kovid sistem, zato sakodnevno otvaramo nove kapacitete za prijem kovid obolelih - upozorio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

On je podsetio da je juče i Zemunska bolnica otovorena za kovid pacijente.

- Naša procena je da bi to moglo da nam posluži za dan ili dan i po. Pančevačka bolnica sutra ili prekosutra prelazi u kovid sistemi, i mi nemamo više šta da otvorimo kao kovid bolnicu - upozorio je ministar Lonačar.

On je ponovo apelovao na građane da se narednih 10 dana suzdrže od okupljanja i da izbegavaju kontakte.

- Zaboravite na žurke, proslave... Nosite maske, perite ruke. Da li je to toliko teško? - upitao je Lončar.

 

Za jedan dan potrošimo kiseonika koliko za mesec dana kada nije epidemija

- Mi u jednom danu potrošimo kiseonika kao što u običnim okolonostima potrošimo za oko mesec dana. Dnevno jedna bolnica u kovid sistemu potroši 5 tona kiseonika, toliko inače treba za mesec dana. Sada sve to možete da prenesete i izračunate i za sve ostalo,  koliko je to potrošenih lekova, urađenih analiza, rengendskih snimaka.. - rekao je Lončar.

 

On je još rekao da bolnica "Banjica" neće biti u kovid sistemu.

 
- Sutra može da nam padne ledena kiša i da imamo desetine preloma ruku i nogu i nećemo imami gde da zbrinemo te pacijente ako Banjicu uvedemo u kovid sistem - rekao je on.

Što se tiče toga šta nas dalje čeka, kako je rekao, to je da će se pacijenti pozitivni na kovid iz Beograda slati u bolnice u drugim mestima u Sribji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading