Vremenska prognoza za novembar: Da li je došao kraj miholjskom letu?

Autor: Blic, Republika

Vesti

29.10.2020

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da u oktobru još nismo iskusili pravo jesenje vreme budući da su se temperature čitavog meseca kretale oko prijatnih 20 stepeni.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ono na šta nismo bili spremni nakon takvih dana jesu hladnije noći i jutarnje magle, uz šta se ovaj mesec i oprašta od nas.

Poslednji dani oktobra

Osim temperatura koje su bile iznad višegodišnjeg proseka, ni količina padavina tokom celog meseca nije prelazila prosečne vrednosti, pa će tako ostati i do njegovog kraja.

Četvrtak pred nama obeležiće jutarnja magla, a kasnije promenljivo oblačno vreme. Posle podne se očekuje kiša, najpre na severu naše zemlje, a uveče i u toku noći očekuje se i u ostalim krajevima. Najniža dnevna temperatura biće na Kopaoniku, 2 stepena, dok će se u ostalim krajevima najniže temperature kretati između 6 i 9 stepeni. Najviša dnevna biće od 9 do čak 19 stepeni, koliko je najavljeno u Negotinu.

 

Pretežno oblačno biće i u petak, ali tokom većeg dela dana biće suvo. Na severu Srbije tokom večeri očekuje se kiša, vetar zapadni, slab i umeren. Najniže dnevne temperature biće između 5 stepeni na Zlatiboru, a najviše dnevne kretaće se između 16 i 18 stepeni Celzijusa.

Prvi dan vikenda i poslednji dan oktobra nastaviće istim ritmom - pretežno oblačno, povremeno sa kišom i uglavnom umerenim vetrom, dok se u nekim krajevima očekuje i severozapadni vetar jačeg intenziteta. Minimalne dnevne temperature biće od 6 stepeni na Zlatiboru do 10 u Beogradu. Najviše dnevne kretaće se između 15 i 18 stepeni.

 

Topliji novembar

Kako navode meteorolozi, isti trend sa temperaturama iznad proseka nastaviće se i u novembru,što najavljuju već njegovi prvi dani budući da se u nedelju i početkom sledeće sedmice očekuje razvedravanje uz porast temperature.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading