OGROMAN USPEH SRPSKOG TELEGRAFA: Gardijan prenosi vest o srpskom naučniku koju je naš list objavio istog dana

Autor:

Vesti

26.07.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni britanski Gardijan, list koji je treći po čitanosti u svojoj zemlji, a koji takođe ima i onlajn izdanje koje je na drugom mestu po čitanosti u svetu, preneo je vest iz Srpskog telegrafa.

Foto: Sprkis telegraf

U petak, 24. ovog meseca, Srpski telegraf je kao svoju naslovnu vest objavio razgovor sa čuvenim lekarom iz Engleske Ratkom Đukanovićem. Svetski priznati stručnjak je govorio o tome koje su najbolje metode zaštite od koronavirusa dok se ne pojavi efikasan lek.

Istog dana, samo u poslepodnevnim časovima, Gardijan na svom sajtu objavljuje tekst o Ratku Đukanoviću i njegovim kolegama koji u kompaniji Sinairgen razvijaju lek protiv kovid-19. U tekstu se opširno govori o velikom otkriću do koga je došao Đukanović sa svojim saradnicima. Reč je o proteinu "interferon beta", koji se pojavljuje kod osoba koje imaju hronične bolseti pluća i disajnih puteva. Ovo važno saznanje od pre nekoliko godina sada ima važnu ulogu u sprečavanju daljeg širenja pandemije.

Foto: TheGurardian/printscreen

Ričard Marsden iz kompanije Sinairgen je u razgovoru za Gardijan detaljno objasnio kako protein interferon beta može da pomogne u borbi protiv koronaviursa što je potvrdila i medicinska studija objavljena 21. jula. Prema rezultatima istraživanja, pacijenti koji su zaraženi koronavirusom i imali problema sa disajnim putevima, kada su primili lek "SNG001", imali su za 79 odsto manje zadihanosti.

RepublikaFoto: youtube.com/European Respiratory Society
Ratko Đukanović

Zajedno sa velikim uspehom Ratka Đukanovića došao je i uspeh Srpskog telegrafa. Prema ovome kako je tog 24. 7. postupio Gardijan, jasno je da naš list kreira teme i vesti, koje su ne samo u Srbiji, već na svetskom nivou, među najvažnijima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading