Apel Srpskog telegrafa i Republike: Odlikujte heroja!

Autor: Republika

Vesti

14.04.2020

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Miodrag Lazić, čovek koji je sebe nesebično žrtvovao za srpski narod sa obe strane Drine, do poslednjeg časa ostao uz svoje pacijente i na kraju podlegao opakoj bolesti, zaslužio je da bude posthumno odlikovan.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal
Istinski heroj Srbije: Miodrag Lazić

Srpski telegraf i portal Republika apeluju da mu se Srbija na ovaj način oduži za sve što je dao svom narodu i da na taj način zauvek bude upamćen kao heroj.

Podsetimo, doktor Lazić preminuo je danas od posledica koronavirsa, a iz Sindikat lekara i farmaceuta Srbije pozvali su sve lekare u Srbiji da mu u sredu 15. 04. 2020. godine u 10 časova minutom ćutanja odaju počast.

Doktor Lazić će ostati upamćen kao heroj koji je svom narodu pomogao u najtežim okolnostima. Tako je, primera radi, doktor Lazić sada već davne 1999. godine napustio siguran i udoban život lekara hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, gde je radio u bolnicama u Dvoru na Uni, u Glini i Kostajnici.

Kao nestvaran rekord koji će svakako ostati zapisan i ostati iza ovog velikog čoveka je činjenica da je za za pet godina rata uradio 12.000 operacija!

O doktoru Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga", autora Siniše Grabeža, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske. Kada je 1996. godine krenuo nazad za Niš, bio je vidno uzbuđen.

- Odlazim sa tugom i setom. Ponosan sam što sam se borio i delio dobro i zlo sa herojskim narodom Srpskog Sarajeva. Tužan sam i slomljen zbog njihove tragedije - rekao je tada dr Miodrag Lazić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading