Razmak od 2 metra ne važi za bicikliste! Evo kojih mera moraju da se pridržavaju

Autor: Blic

Vesti

31.03.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom trenutku je najvažnije preduzimanje svih mera koje mogu smanjiti širenje virusa korona, ali isto tako pronaći praktične načine kako bismo prenebregnuli osnovne dnevne zadatke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog restrikcije gradskog prevoza, glavni gradski urbanista Marko Stojčić predložio je da sada treba više da koristimo bicikl kao prevozno sredstvo, a tu su i preporuke kako da ga vozite bez bojazni od zaraze.

Stojčić je apelovao na sve Beograđane koji su u mogućnosti da koriste bicikl jer ne samo da je u ovom trenutku najoptimalnije prevozno sredstvo, već je i lekovita fizička aktivnost.

Osim preporuke i svih benefita koje bicikliranje nudi, na sajtu Udruženja Ulice za bicikliste pojavila su se i detaljna uputstva za bezbednu vožnju.

Naime, iako je zvanična preporuka da ljudi međusobno treba da drže rastojanje od bar dva metra, na sajtu ovog udruženja kažu da to kad je vožnja bicikla ne važi.

Razlog je što se na ovom prevoznom sredstvu krećemo brže nego peške i samim tim prolazimo kroz isti prostor kao biciklista pre nas mnogo pre, što potencijalno znači da udišemo kapljice virusa korona pre nego što on stigne da se rasprši u vazduhu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading