Odmeravanje snaga 26. aprila! Ana Brnabić: Izbori su raspisani, ima dovoljno vremena za pripremu!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

04.03.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je danas veliki dan za Srbiju, a raspisivanje redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora "praznik demokratije".

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Ana Brnabić

- Biće duga kampanja, što znači da će biti teška, ali, sa druge strane, svi imaju vremena da se pripreme - rekla je Brnabić novinarima na Kopaniku, gde je govorila poslednjeg dana Biznis foruma.

Premijerka je ponovila da će učestvovati i da želi da učestvuje u kampanji, jer je to njena lična želja, obaveza i odgovornost, ali da će, s obzirom na, kako kaže, nikad striktinija pravila u vezi sa funkcionerskom kampanjom, voditi računa i o tome.

- Moj posao ostaje vlada, završavanje našeg mandata. Do poslednjeg dana radimo u interesu građana i privrede, a kampanja u slobodno vreme, uveče, vikendima - rekla je Brnabić.

Navela je da je za nju važno da se radi na što većoj transparentnosti izbornog procesa, te istakla da je RIK dobio novi portal gde se jasno, direktno i transparentno mogu proveriti sva dokumenta u vezi sa izbornim procesom, a moguć je uvid u birački spisak.

- Tu su dve važne, nove funkcionalnosti, da se direktno prate sve sednice RIK-a i da se u veče izbora, svi spiskovi sa izbornih mesta mogu preuzeti sa interneta, tako da svi mogu da imaju potpun uvid sa gotovo svih 8.500 biračkih mesta - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je to rezultat reformi u prethodne tri godine, što je i korak ka transparentnijim izborima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading