NIŠKI KARDIOLOG ODUŠEVIO GESTOM! Dobio nagradu, pa poručio: Svoj deo dajem istinskom heroju grada - MONIKI KARIMANOVIĆ!

Autor: mediji, Republika

Vesti

11.01.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanja - diplome i statuete, i novčane nagrada iz fonda od ukupno 500.000 dinara, dobitnicima su uručene na svečanoj sednici Skupštine Grada Niša povodom gradskog praznika u spomen na 11. januar 1878. godine, kada je Niš oslobođen otomanske vlasti.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Monika Karimanović i doktor Kostić

Komisija za nagrade je direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislavu Kostiću dodelila priznanje za uspehe u radu od 2006. godine, kada je tamo stalno zaposlen, za ugradnju više od 3.500 pejsmejkera i za više od 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura.

Kostić je rekao da će svoj deo novčane nagrade uplatiti za lečenje "pravog heroja ovog grada" - dvanaestogodišnje devojčice, nedavno oslobođene od otmičara.

On je rekao da je gradsku nagradu zasluženo mogao dobiti bilo ko od lekara Klinike za kardiovaskularne bolesti, s obzirom na to "šta su sve uradili do sada i u kakvim su uslovima to uradili".

Kostić je podsetio da je na Klinici za kardiologiju prošle godine pregledano i lečeno 33.000 pacijenata, obavljeno 14.000 ultrazvučnih pregleda, 2.500 koronografskih intervencija, 1.500 ugradnji stenta i 500 ugradnji pejsmejkera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pandora

12.01.2020 07:56

Duboki naklon doktore! Svaka čast! Neka se neki postide! Srećno!