CarGo podržao festival klasične muzike sa preko 100 mladih muzičara! Vučić: Podržaćemo i druge projekte u oblasti kulture

Autor: Republika

Vesti

06.10.2019

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje građana "CarGo“ prepoznalo je značaj kulturne saradnje između Srbije i Nemačke i tim povodom je doniralo sredstva za festival klasične muzike "Leteći muzički ključevi“ za više od 100 mladih muzičara iz dve zemlje.

RepublikaFoto: Promo foto
Predsednik Udruženja Car Go Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja "CarGo“ istakao je da je počastvovan što je deo ove lepe priče koja ujedinjuje mlade na njihovom putu da jednog dana postanu velika muzička imena.

- Prepoznali smo značaj saradnje između Srbije i Nemačke, ali i razvoja kulture u Srbiji, te smo zato smo rešili da podržimo ovaj sjajan festival klasične muzike. Ovo je prvi, ali svakako ne i poslednji angažman udruženja u oblasti kulture - rekao je Vučić i istakao da je ovo samo početak i da će uskoro CarGo podržati i nastup jednog od najčuvenijih svetskih izvođača klasične muzike u Beogradu.

Vučić je dodao da je bila velika čast da prisustvuje zajedničkom koncertu dece iz Nemačke i Srbije i da se nada da je to lepa slika Srbije koja će otići u svet.

- Želimo da ovaj projekat postane tradicija i da svake godine naši i učenici iz drugih zemalja nastupaju i usavršavaju se, ali i da uče o drugoj kulturi, pomeraju granice i šire vidike. Srbija jeste svet, a danas to još jednom dokazujemo - zaključio je Aleksandar Vučić.

Festival klasične muzike „Leteći muzički ključevi“ održava se od 2015. godine u saradnji Muzičke škole „Josip Slavenski“ i Gradske muzičke škole iz Zolingena. Ove godine festival se održava u Beogradu do 6. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Boza

06.10.2019 16:19

Kultura je veoma bitna u danasnje vreme.Treba ulagati u nju.

Sara

06.10.2019 17:16

Svaki projekat u oblasti kulture treba podržati, jer na taj način kroz kulturnu sardnju i brojne projekte sirimo gra ice i vidike.

Milina

06.10.2019 17:57

Bilo bi dobro kada bi drugi biznisi pratili primer Car Go

Persida

06.10.2019 18:09

Divno i korisno iskustvo za mlade muzicare - buduce virtuoze.