(FOTO) NIS u Elemiru otvorio najsavremeniji trening centar u regionu za obuku naftaša

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

04.09.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija NIS danas je u Elemiru svečano otvorila najsavremeniji Trening centar u regionu za obuku radnika u oblasti proizvodnje nafte i gasa. Reč je o jedinstvenom kompleksu opremljenom modernom opremom u kome se obuka izvodi u realnim uslovima, sa mogućnošću simulacije svih zadataka sa kojima se naftaši susreću u procesu proizvodnje, pripreme i otpreme nafte i gasa.

Foto: Promo

U planu je da treninge u ovom centru, pored zaposlenih NIS-a, prolaze učenici i studenti specijalizovanih škola i fakulteta za naftnu industriju čime bi NIS, kao društveno odgovorna kompanija, nastavila da unapređuje uslove za obrazovanje i profesionalno usavršavanje ne samo svojih zaposlenih, već i budućih naftaša u našoj zemlji. Na ovaj način biće dodatno unapređene profesionalne kompetencije zaposlenih, te povećani efikasnost i bezbednost rada u procesu proizvodnje nafte i gasa. Obuke će u Centru u Elemiru izvoditi najiskusniji stručnjaci NIS-a koji će polaznicima prenositi svoja znanja i iskustva.

Svečanosti u Elemiru prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, predstavnici stručne javnosti, obrazovnih ustanova, predstavnici menadžmenta kompanije, kao i stipendisti "Energije znanja", programa NIS-a za saradnju sa naučnim i obrazovnim ustanovama.

Anamarija Viček, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije istakla je napore Vlade Srbije da se, pored kontinuiranog razvoja obrazovnog sistema i doživotnog učenja, mladi stručnjaci zadrže u Srbiji.
Foto: Promo
Srđan Dragišić

- Iskoristila bih priliku da se zahvalim kompaniji NIS, odnosno projektu "Energija znanja" na tome jer naša nastojanja, naše težnje i ciljeve podržavaju u velikoj meri i bez te podrške nama to ne bi uspelo. Pored toga, važno je i to da mladi ljudi imaju šansu odmah nakon završetka studija da se zaposle u Srbiji, u svojoj domovini, za šta se mi i zalažemo. Ovaj trening centar je izuzetno bitna stavka u razvoju obrazovanja. Nama je izuzetno važno da radimo i na dualnom obrazovanju, na omogućavanju sticanja i praktičnih znanja učenicima u srednjim školama i studentima na fakultetima, a pored toga je i izuzetno važno da sve to što oni savladavaju tokom školovanja bude bezbedno - rekla je Anamarija Viček.

Srđan Dragišić, direktor Proizvodnog departmana NIS, istakao je da je posao radnika naftne industrije zahtevan i da se susreću sa brojnim izazovima.
Foto: Promo
Anamarija Viček

- NIS, kao jedina domaća kompanija koja se bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte i gasa, želi da omogući da svi sadašnji i budući naftaši u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obuku. Otvaranjem Trening centra u Elemiru, najsavremenijeg u regionu, mi postavljamo čvrste temelje za edukaciju i praktičnu obuku naših radnika. Takođe, želimo da se ovde obučavaju i naši budući zaposleni, učenici srednjih škola i studenti fakulteta sa kojima sarađujemo, kako bi svoje karijere započeli spremni za izazove koji ih čekaju - rekao je Dragišić.

Foto: Promo
Danijela Kralus

Danijela Kralus, stipendista NIS-a koja je nakon završetka školovanja u Ruskoj Federaciji zaposlena u kompaniji na poziciji mlađeg specijaliste za razradu ležišta, istakla je značaj kvalitetnog obrazovanja i stručnog usavršavanja za mlade stručnjake u Srbiji.

Foto: Promo

- Trening centar NIS-a u Elemiru je sjajan primer podrške mladim stručnjacima da u praksi nadograde svoja znanja, što je od velikog značaja, posebno na početku karijere. Veoma sam zahvalna kompaniji NIS što je meni i mojima kolegama ukazala poverenje i pružila nam najbolje uslove za dalje profesionalno usavršavanje. To poverenje, uverena sam, opravdaćemo svojim budućim radom - rekla je Danijela Kralus.

Foto: Promo

Nakon otvaranja Trening centra održana je i instruktaža tokom koje je simuliran realni rad bušotine na naftnom polju.

Foto: Promo

NIS će u Trening centar u Elemiru ukupno investirati oko dva miliona evra. Ovaj Centar raspolaže  najsavremenijom tehnologijom za izvođenje predavanja i obuka, a sastoji se od dva dela – poligona sa dve proizvodne bušotine koje umesto fluida koriste tehničku vodu i učionice opremljene najmodernijim kompjuterskim simulatorima. Učionica ima 30 mesta i opremljena je sa 15 računara i 5 simulatora. Planirano je da obuke godišnje prođe oko 150 polaznika. Treninzi će se izvoditi maksimalno bezbedno i u realnim uslovima, sa mogućnošću simulacije svih zadataka i izazova sa kojima se zaposleni susreću u procesu proizvodnje, pripreme i otpreme nafte i gasa.

Foto: Promo

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading