Vulin obišao povređenje pilote: Njihovo zdravstveno stanje je za sada dobro

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

20.07.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje dvojice pilota 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od lakših povreda zadobijenih prilikom redovne letačke obuke je dobro i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin u poseti povređenim pilotima

Njih je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koje je o stanju pilota izvestio načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnika Nebojša Đenić. 

On je naveo da je urađeno sve što podrazumeva protokol za traume, od kliničkog pregleda do svih metoda ultrazvuka, skenera i laboratorijskih analiza i da je ustanovljeno da nema znakova povreda unutrašnjih organa. 

Đenić očekuje da će pacijenti za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje, a tokom obilaska pilota u pratnji ministra bili su i načelnik Štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i zamenik pomoćnika upravnika za lečenje Vojne bolnice Niš potpukovnik dr Goran Krstić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Do povrede pilota došlo je pre dva dana u padu helikoptera Ho-42 prilikom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje", u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading