Izdavači traže od ministra prosvete: Ispitati rad kuće "Klet"

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od osam izdavača traži od ministra prosvete Mladena Šarčevića da ispita rad kuće "Klet", a spor je nastao zbog poklonjenog pratećeg školskog materijala koji dominantna grupacija od tri izdavača daje uz kupljene komplete udžbenika, piše Politika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Šarčević

U jeku odabira najnovijih udžbeničkih kompleta za drugi i šesti razred, osam izdavačkih kuća poslalo je krajem prošle sedmice dopis ministru Šarčeviću, u kojem traže da "hitno pošalje obaveštenje školama da ne smeju da primaju poklone u vidu didaktičkog materijala od strane izdacačke grupacije ''Klet'', koju čije ''Klet'', ''Novi logos'' i ''Freska'', navodi list.

Oni istovremeno mole ministra sa "protiv pomenute grupacije pokrene zakonom predviđeni postupak" i naglašavaju da "didaktički materijali spadaju u poklone veće vrednosti, koji su Zakonom o udžbenicima zabranjeni", kako se propisuje članom 36 tog pravnog akta.

Kako navode izdavači, ovi pokloni su uslovljeni korišćenjem udžbenika grupacije "Klet", što se može i proveriti na njihovom sajtu, navodi list.


Ministar Šarčević rekao je za Politiku da do njega nije stigao dopis osam izdavača.

- Nisam to video, a kad budem dobio, reagovaću. Čuo sam da se i drugi izdavači služe sličnim trikovima. Znaju dobro direktori škola šta je dozvoljeno, a šta ne mogu da rade. Ima sve da ih posmenjujem. Nadrljaće ako dozvole da ih podmićuju, to je kažnjivo - rekao je Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading