Evo kako je reagovao Marijin suprug na Jutkino napastvovanje

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

12.03.2019

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrivoje Lukić, suprug Marije Lukić, koja se prva suprotstavila, predsedniku opštine i lokalnom moćniku Milutinu Jeličiću Jutki, i zbog kojeg prolazi kroz pakao kaže da svojoj supruzi daje apsolutnu podršku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Lukić Jutkina žrtva

- Kada sam video prvi Jutkin komentar, prvo sam bio povređen kao muškarac, kao čovek nisam mogao da verujem da neko može da uradi tako nešto i da piše takve bljuvotine ženi. Drugo, palo mi je na pamet da reagujem kao muškarac, da reagujem kako treba da odreagujem. Međutim... zahvaljujući Mariji i nekim ljudima koji su u tom trenutku bili uz nas svi su mi savetovali da stanem, da sačekam, da vidimo da li možemo kroz institucije da odreagujemo, a kao muškarac to se rešava drugačije... Kroz institucije vidite i sami šta se dešava.... - kazao je Dobriboje.

Marija Lukić sama je pisala tužbu i donosila odluke za koje je mogla da plati visoku cenu. Pravna agonija traje više od godinu dana. Pretili su joj smrću. Ženi, sa dvoje dece, koja je bila zlostavljana i ponižavana. Jedna od mnogih koju je dotakla Jutkina ruka.

- Ja se plašim za bezbednost svoje porodice. Nisam ništa uradio iz prostog razloga što, ako radim to što radim, moja deca sutra nemaju osnovne stvari u kući. Ja sam nju pratio kroz sve ovo vreme, ali neko mora da se brine o izdržavanju porodice. A Marija je imala moju apsolutnu podršku. Ja sam znao šta ona radi i gde ona ide i kako se ona bori i na koji način.... - govorio je.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Brus
Milutin Jeličić

Sa Marijom je, kaže, bio od prvog dana borbe. Podržao ju je da idu do kraja, ali, priznaje, ni sam nije znao u šta ulaze zajedno. Nikada neće zaboraviti odlazak u UKP Kruševac.

- Nisam mogao da verujem da je ona to sve vreme proživljavala, tad sam se osetio nekako... Najpre sam video sam potpuno drugu ženu, koja je bila vedra, čila, vesela, a onda sam video jedno totalno smrknuto lice, jednu preplašenu ženu, koju maltene nisam mogao da prepoznam. To mi je bilo najteže - otkriva Dobrivoje.

Dobrivoje ističe da je upravo u celom slučaju policija i bila najažurnija. A sada čekaju da pravosuđe odradi svoj deo posla.

- Mnogo vremena i mnogo dana, mnogo meseci i mnogo godina prošlo je i ništa se ne dešava. Mi nemamo ni od koga zaštitu, tužilastvo je podiglo optužnicu i na tome se sve završilo... Marija je već pokrenula neke inicijative i preko određenih ambasada mi moramo da tražimo pomoć van granica ove zemlje, jer u ovoj zemlji očito da nema pravde. Ono što bismo želeli je da ga vidimo u zatvoru, to je najbolje što može da mu se desi posle svih zlodela koja je učinio - dodaje Marijin suprug, koji kaže da smatra da ona nije pogrešila.

- Mislim da je vrlo hrabra žena, ja sam to znao, mi smo već 13 godina u vezi, u braku, ako bude pravde i ako bude sve to kako treba ona će da postane na neki način simbol ovog vremena, simbol borbe protiv nasilja nad ženama, bilo kakve vrste. Divim i ponosim se što je ona moja žena - kazao je Dobrivoje.

Porodični život uspevaju da sačuvaju uprkos upornim pretnjama, zastrašivanjima i pritiscima da odustanu od borbe.

- U svakom slučaju to nije nimalo prijatno. To sa pretnjama deluje jezivo, ali mislim da raznorazni faktori na svakojake načine pokušavaju da nas obeshrabre i da nas jednostavno slome i da se povučemo - zaključuje Dobrivoje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stanojko

14.03.2019 16:42

Zasto je radila 2 godine kod njega?Sto si cutao 2 godine?