"CARGO" POSLUJE KAKO MU SE PROHTE! Neće vam biti dobro kada pročitate kako ZAPRAVO voze putnike!

Autor:

Vesti

17.12.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"CarGo" ne poštuje zakon, bezbednost putnika sveli su na nulu, a nemaju ni osiguranje za njih ukoliko dođe do saobraćajne nezgode. Ovako za Srpski telegraf priča predsednik Privredne taksi komore Boško Vukojević o poslovanju ove aplikacije za prevoz putnika.

Foto: youtube.com/Jelicic
Užas živi

On navodi da u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju piše da aplikacije ne mogu da povezuju nelegalne auto-prevoznike sa krajnjim korisnicima usluga.

 

BEZ OSIGURANJA

- Ti auto-prevoznici sa kojima oni sarađuju, partneri, kako ih nazivaju, potpuno su neregularni, kao i ona dvojica koja su uhapšena pre neki dan - ističe Vukojević.

Pored kršenja zakona, aplikacija "CarGo" ne osigurava svoje korisnike u slučaju nesreće u saobraćaju.

3 godine posluje "CarGo" u Beogradu

- Putničko osiguranje koje oni imaju ne podrazumeva odštetu koju vi kao korisnik možete da dobijete u slučaju saobraćajne nezgode u taksiju. Njihovo osiguranje je smešno u odnosu na ono koje mi imamo, s obzirom na to da su ti vozači civili, a ne profesionalni taksisti - priča naš sagovornik.

On dodaje da u ovoj aplikaciji može da radi bukvalno bilo ko, te je aspekat bezbednosti sveden na nulu.

- Ne vode računa o tome ko im dolazi da radi. U firmi koja je radila kao partner "CarGo" rade i narko-dileri, mi taksisti smo ih prepoznali. Jedan od njih je robijao zbog dilovanja droge u Hrvatskoj - upozorava Vukojević.

Klijentu naplatili vožnju duplo

Prema rečima jednog beogradskog taksiste koji je iz straha po svoju bezbednost želeo da ostane anoniman, "CarGo" nije registrovan za javni prevoz, a vozači ne poseduju taksi dozvolu. Na sve to, kako kaže, niko ih ni ne kontroliše, pa mogu da se ponašaju kako hoće.

- Jedna putnica mi je ispričala da joj je vozač "CarGo" rekao da ne može da naplati vožnju preko kartice, pa mu je platila u kešu. I gle čuda, novac za tu vožnju joj je posle izvesnog vremena skinut i sa kartice - priča taksista.

ILI ZAKON ILI GAŠENJE

Kako iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture potvrđuju za Srpski telegraf, ova aplikacija ne posluje ni po jednom zakonu, već koristi rupu u zakonu.

Oni trenutno ne posluju ni po jednom važećem zakonu, Boško Vukojević, Taksi komora

- Oni trenutno ne posluju ni po jednom važećem zakonu. Do sada su koristili rupu u zakonu o limo-servisu, najmu luksuznih auta, koji je postojao u Zakonu o turizmu. "CarGo" nije registrovan za prevoz putnika, već za pružanje informatičkih usluga. Sada moraju da se registruju po novom zakonu o prevozu putnika, koji je nedavno usvojen. U suprotnom, neće moći da posluju - objašnjavaju iz ministarstva.

Podsetimo, ministarka građevine Zorana Mihajlović izjavila je da je aplikacija "CarGo" dobrodošla u Srbiju, ali da mora da se registruje po Zakonu o prevozu putnika.

- "CarGo" ne može da bude registrovan po nekom drugom zakonu i da tako praktično nelegalno prevozi putnike - navela je ona.

Podsetimo, "CarGo" u Beogradu posluje tri godine. Funkcioniše isključivo preko mobilnih uređaja, putem kojih se vozilo zakazuje. Na naša pitanja iz "CarGo" do zaključenja broja nisu odgovorili.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gradjanin

18.12.2018 09:27

Kako li ga je prepoznao da je diler ako zaista jeste :D Presmesni taksisti stvarno...