BEOGRAĐANI, SPREMITE ZALIHE: Ove TRI opštine večeras ostaju BEZ VODE do PONEDELJKA

Autor:

Vesti

03.02.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski vodovod i kanalizacija apeluje na građane da budu proaktivni i da se pripreme za prekid snabdevanja vodom.

BEOGRAĐANI, SPREMITE ZALIHE: Ove TRI opštine večeras ostaju BEZ VODE do PONEDELJKA

Foto: pixabay.com

Večeras od 21 čas, potrošači na opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin očekuju prekid snabdevanja vodom. Ovo obaveštenje stiglo je iz preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija, koje je najavilo da će radovi na prevezivanju hidrotehničkog objekta na vodovodni sistem rezultirati padom pritiska i potom prekidom snabdevanja vodom do noći između nedelje 4. februara i ponedeljka 5. februara. Za prioritetne potrošače, poput bolnica i domova za stare, biće obezbeđene autocisterne sa vodom za piće, dok se ostali građani mole da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne životne potrebe.

Planirani radovi za očuvanje sistema

Naizgled rutinski radovi na vodovodnom sistemu, koji će rezultirati prekidom snabdevanja vodom, zapravo su deo planiranih aktivnosti koje ima za cilj očuvanje sistema vodosnabdevanja. Ovi radovi su od suštinskog značaja za održavanje kvaliteta vode i funkcionalnost celokupnog sistema, što dugoročno doprinosi pouzdanosti vodosnabdevanja za sve korisnike.

Apel za pripremu

Beogradski vodovod i kanalizacija apeluje na građane da budu proaktivni i da se pripreme za prekid snabdevanja vodom. Ovo uključuje pripremu neophodnih zaliha vode za piće i osnovne životne potrebe kako bi se olakšale eventualne neprilike tokom perioda bez vode. Takođe, obezbeđene autocisterne sa vodom za piće za prioritetne potrošače predstavljaju dodatnu meru sigurnosti, ističući važnost brige o najosetljivijim segmentima populacije.


Očekivani prekid snabdevanja vodom predstavlja izazov za građane Novog Beograda, Zemuna i Surčina, ali uz odgovarajuće pripreme i podršku nadležnih institucija, ovi neodložni radovi će doprineti dugoročnoj stabilnosti vodovodnog sistema, obezbeđujući sigurno i pouzdano snabdevanje vodom za sve korisnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading