ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA!

Autor:

Vesti

30.01.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlogom dnevnog reda konstitutivne sednice, predviđeno je potvrđivanje mandata odbornika skupštine grada, izbor predsednika i postavljenje sekretara.

ZAKAZANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Privremeni organ Grada Beograda doneo je Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, za 19. februar 2024. godine, rečeno je danas Tanjugu.

Predlogom dnevnog reda konstitutivne sednice, predviđeno je potvrđivanje mandata odbornika skupštine grada, izbor predsednika i postavljenje sekretara.

Takođe, donet je jedan broj upravnih i drugih pojedinačnih akata, koji su neophodni za obavljanje tekućih i neodložnih poslova, od značaja za grad Beograd.

Sednica Privremenog organa je održana 29. januara.

Podsećanja radi, izborna lista broj 1 ALEKSANDAR VUČIĆ - Beograd ne sme da stane dobila je 49 mandata, izborna lista broj 3 SRBIJA PROTIV NASILJA - DOBRICA VESELINOVIĆ - prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ dobila je 43 mandata, izborna lista broj 5 DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA BEOGRAD dobila je sedam mandata, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić nakon što su izbori u subotu ponovljeni na tri biračka mesta u Beogradu.

Šapić: Nema tajnih dogovora

Predsednik privremenog organa Beograda, Aleksandar Šapić, istakao je ranije da neće biti tajnih dogovora prilikom formiranja vlasti u Beogradu. On je naglasio da će sve informacije u vezi sa tim biti saopštene javno, pre konstitutivne sednice Skupštine Beograda koja je zakazana za 19. februar.

Šapić je  poručio da je izvesno da će Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) sarađivati, ali je istakao da su otvoreni za razgovore i da su nove ideje i nova energija dobrodošle.

On je naglasio da su već ostvareni neki kontakti, ali da će konačna odluka biti saopštena nekoliko dana pre konstitutivne sednice gradske Skupštine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading