POZIVAM SVE NOSIOCE MANDATA NA RAZGOVOR O RAZVOJU BEOGRADA: Aleksandar Šapić nakon odluke o dodeli mandata od strane GIK

Autor:

Vesti

23.01.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija je juče dodelila odborničke mandate za Skupštinu grada Beograda.

POZIVAM SVE NOSIOCE MANDATA NA RAZGOVOR O RAZVOJU BEOGRADA: Aleksandar Šapić nakon odluke o dodeli mandata od strane GIK

Foto: Printscreen/Pink

Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika liste  “Aleksandar Vučić -Beograd ne sme da stane “ pozvao je sve zainteresovane na razgovor o potencijalnoj saradnji u Skupštini grada i to sve one koji žele da grad napreduje.

- S obzirom da je Gradska izborna komisija na jučerašnjoj sednici dodelila odborničke mandate i da od danas teče rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao što sam i najavio nakon izbora, upućujem javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini  grada Beograda, a pre svega listi Mi - Glas iz naroda, Aleksandar Jerković, da ukoliko žele, razgovaramo o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine - izjavio je Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika liste  “Aleksandar Vučić -Beograd ne sme da stane “

Kako je rekao, potrebno je razgovarati i o načinu na koji ćemo naš grad učiniti još boljim i lepšim.

Gradska izborna komisija je juče dodelila odborničke mandate za Skupštinu grada Beograda, ali i i RIK doneo rešenje o dodeli mandata narodnim poslanicima u novom sazivu Skupštine Srbije.

Vanredni parlamentarni izbori održani su 17. decembra 2023. godine, a nakon izbora deo opozicionih stranaka, okupljenih u koaliciji "Srbija protiv nasilja", izrazio je nezadovoljstvo zbog navodnih izbornih nepravilnosti.

Da podsetimo, Republička izborna komisija (RIK) 29. decembra odbacila je prigovor koalicije "Srbija protiv nasilja" za poništavanjem izbora, jer kako su rekli, lista ove koalicije za izbore u gradu Beogradu nije ovlašćena da podnese zahtev RIK-u.

Kako je rekao izvestilac za ovu tačku dnevnog reda, zamenik predsednika RIK Marko Janković, ovaj prigovor ovlašćena lica beogradske liste podnela su Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), koja se proglasila nenadležnom i ustupila je RIK-u na odlučivanje, prenose beogradski mediji.

Janković je dodao da je lista zatražila poništenje na svim mestima koji su u nadležnosti komisije polazeći od činjenice da su izbori sprovedeni u atmosferi grubog kršenja pravila i da su čitavi izbori bili nezakoniti.

Dodao je da je "Srbija protiv nasilja" uložila žalbu Višem sudu u Beogradu koji je odlučio da je odbaci kao neosnovanu, te da GIK stvarno nije nadležna za ovo pitanje. Više članova RIK predložilo je da se i RIK oglasi nenadležnim jer je prigovor upućen GIK-u, te da je jasno iz konteksta da se misli samo na gradske izbore, odnosno da GIK mora da odluči a ne da „se krije iza RIK-a“.

Republička izborna komisija (RIK) 29. decembra odbacila je prigovor koalicije "Srbija protiv nasilja" za poništavanjem izbora

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading