NAKON NEUSPEHA U BRISELU NAPETO STANJE NA KiM, NIŽU SE INCIDENTI: "Kurtijev cilj je da očisti Kosovo od Srba"

Autor:

Vesti

17.09.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je spreman na sve. Albanci idu samo na izazivanje sukoba - ocenio je ministar Miloš Vučević

NAKON NEUSPEHA U BRISELU NAPETO STANJE NA KiM, NIŽU SE INCIDENTI: "Kurtijev cilj je da očisti Kosovo od Srba"

Foto: Kosovo online

Posle neuspeha poslednje runde dijaloga u Briselu na Kosovu i Metohiji imamo napeto stanje na terenu gde je srpski narod izložen pritiscima.

Ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da su odmah krenuli incidenti.

- U Gračanici su pretučena dvojica srpskih mladića. Kurti je spreman na sve. Albanci idu samo na izazivanje sukoba i Kurtijev cilj jeste da očisti Kosovo od Srba - rekao je Vučević.

Andriji i Mihajlu Mićiću, koji su u četrtak uveče pretučeni u Gračanici od strane kosovske policije, a zatim i privedeni, sud je odredio meru kućnog pritvora od 30 dana.

Advokat Jovana Filipović rekla je za Kosovo onlajn da će podneti žalbu Apelacionom sudu na pomenutu odluku.

Međunarodna zajednica ne reaguje

Nakon niza incidenata, plaši tišina od strane međunarodne zajednica odnosno "blaga reakcija" na ugrožavanje bezbednosti Srba na KiM.

- Plaši reakcija međunarodne zajednice, čiji su predstavnici prvoga dana, odnosno kada su pregovori u Briselu vođeni bili korektni u izjavama, ali već drugog dana je to "neka nevidljiva ruka obrisala, pa se moralo reći da su i Srbi bili pomalo krivi, a ne samo Albanci" - rekao je ministar Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (41)

Loading
Mali

17.09.2023 13:03

Ситуација је изузетно напета и драматична на КиМ,докле год Америка ћути и жмури на Куртијево терорисање Срба неће доћи до побољшања ситуације на жалост.

Igor

17.09.2023 13:05

Kurti može naš narod koji je toliko ujedinjen da povuče za treger od pantalona nikome ništa ne sme da uradi više jer ceo svet je upućen u njegova zlodela

Nikola

17.09.2023 13:06

Smešno mi je da i pomislim da ovaj pacov od Kurtija ima i dalje smelosti i da se ne plaši Boga najpre kako će mu se svo zlo vratiti i zakucati na vrata

Nikolina

17.09.2023 13:07

Kurti koliko god pokušavao neće uspeti očistiti KiM od Srba jer Srbija nije nikada i niti će odustati od svog naroda ma gde on bio i KiM pripada nama