SRAMNO! KURTIJEVA POLICIJA BRUTALNO PREBILA SRPSKE MLADIĆE, PA IM ODREDILA PRITVOR: Oglasila se advokatica - žalićemo se!

Autor:

Vesti

16.09.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojicu srpskih mladića, naočigled slučajnih prolaznika, Kosovska policija je pretukla u četvrtak u centru Gračanice.

SRAMNO! KURTIJEVA POLICIJA BRUTALNO PREBILA SRPSKE MLADIĆE, PA IM ODREDILA PRITVOR: Oglasila se advokatica - žalićemo se!

Foto: Printscreen/Kosovo Online

Pretučeni Srbi

Andriji i Mihajlu Mićiću, koji su u četrtak uveče pretučeni u Gračanici od strane kosovske policije, a zatim i privedeni, sud je odredio meru kućnog pritvora od 30 dana.

Advokat Jovana Filipović rekla je za Kosovo onlajn da će podneti žalbu Apelacionom sudu na pomenutu odluku.

- Danas smo imali ročište pred Osnovnim sudom u Prištini, ogranak u Gračanici, koji je nadležan u ovom slučaju. Ročište je bilo pod zahtevom za određivanje pritvora koji je podnet od strane Osnovnog tužilaštva u Prištini. Nakon održanog ročišta sud je doneo odluku da se Andriji i Mihajlu odredi kućni pritvor u trajanju od 30 dana - objasnila je Filipović.

Dvojicu srpskih mladića, naočigled slučajnih prolaznika, Kosovska policija je pretukla u četvrtak u centru Gračanice zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Srbi (24 i 29 godina) su pretučeni iz čista mira, te je jedan zadobio ozbiljne povrede i transportovan je u bolnicu.

Drugi je uhapšen, a ispred policijske stanice osmah su počeli da se okupljaju građani u znak protesta.

Kako su naveli okupljeni, do incidenta je došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas.

Navodno su srpski mladići tražili da im se kazna napiše na srpskom jeziku, a policija ih je upitala "da li znaju gde žive", nakon čega ih je izvukla iz vozila i pretukla na ulici. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading