Provod u Beogradu nikad ne prestaje!

Autor:

Vesti

29.08.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je jedan od najdinamičnijih gradova u Evropi, zahvaljujući svom vedrom duhu i čuvenoj gostoprimljivosti Beograđana.Kako se radi o metropoli, sasvim je za očekivati da ga krase brojni ugostiteljski objekti, ali je Beograd možda i korak ispred drugih metropola. Provod i noćni život su njegov veoma važan segment, praktično njegova lična karta jer je to u pravom smislu grad za provod.

Provod u Beogradu nikad ne prestaje!

Foto: pixabay.com

Opet će, kao i svaka do sada, Nova godina 2023 Beograd po ko zna koji put staviti u centar dešavanja u regiji. Ako Beograd posećujete zimi ili za Novu godinu, spremite se na zatvorene lokale, sa glasnom muzikom i čestim živim svirkama, dok leti, ali i tokom većeg dela godine, možete uživati u otvorenim baštama koju poseduje većina lokala.

Zimski i letnji provod

Noćni život Beograda je podjednako živ tokom cele godine zahvaljujući sjajnoj atmosferi i organizaciji ugostitelja. U letnjim danima i generalno kada je prijatnije vreme bašte splavova rade punim kapacitetom, a gosti mogu da uživaju u prelepom pogledu na reku i grad sa reke.

Zimski period je znatno komplikovaniji kada su izlasci u pitanju, posebno vikendom jer je veoma teško naći slobodno taksi vozilo, naročito u povratku. Zimi, kako je po lokalima manje mesta bez otvorenih bašta, a interesovanje je ostalo isto, veće su potrebe i za pribavljanjem rezervacija stola. To se naročito odnosi na lokale koji imaju organizovane nastupe žive muzike. Neretko za nastup popularne pevačice narodne muzike rezervaciju stola na splavu treba napraviti i tri -  četiri nedelje unapred.

Primetno je da tokom zimskih meseci provod po lokalima počinje nešto ranije nego leti, kada muzički nastupi počinju uglavnom oko 23h. Zimi se sve brže odvija, pa se i ranije izlazi u provod, naročito mlađa populacija kao što su studenti.

Provod i radnim danima

Beograđani izlaze i provode se svim danima, što izaziva veliko čuđene većine stranaca, naročito onih sa zapada. Ugostiteljski objekti rade i radnim danima uglavnom do ponoći, sem određenih klubova koji rade tokom cele noći. Interesantna stvar za Beograđane i one koji se u njemu nađu je da ugostiteljskih objekata koji imaju žive svirke tokom cele nedelje ima puno.  Tu treba računati i one u Zemunu, koji su posebno atraktivni.

Neki splavovi su registrovani kao noćni klubovi što znači da praktično rade do jutra svim danima u nedelji. Obično se mesečni program objavljuje na društvenim mrežama i portalima koji su tome namenjeni i preko kojih se obezbeđuju online rezervacije.

Doček Nove godine

Doček Nove godine je poseban doživljaj u Beogradu kada je provod u pitanju. Zapravo dočeku prethodi uvod u vidu prednovogodišnjih žurki koje se organizuju po celom gradu. Novogodišnji provod se nastavlja prvog januara u vidu reprize dočeka, a zatim i žurki koje se nastavljaju u narednim danima.

Tako turisti koji se nađu u Beogradu mogu da uživaju u novogodišnjem provodu koji traje znatno duže od dočeka Nove godine. U danima oko Nove godine i sve do Srpske Nove godine,Beograd ima i mnoštvo zabavnih,ali i kulturnih dešavanja na otvorenom.

Kako se bliži Nova godina 2023 Beograd poprima ozbiljniji ton, koji postaje vidljiv već nakon završene sezone letnjih godišnjih odmora. Ozbiljnost zahteva vraćanje na poslove i traje do sledećeg odmora za doček Nove godine. Ovi ciklusi, iako su jasno vidljivi u životu grada, ipak ne utiču na promene inteziteta noćnog života velegrada. Provod u Beogradu je intenzivan tokom cele godine, što je posebno zgodno za turiste kojine moraju da tempiraju vreme posete da bi osetili puls grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading