DIVLJI TAKSISTA OTEO PUTNIKU 6.500 DINARA: Haos s prevoznicima na aerodromu se nastavlja

Autor:

Vesti

28.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevarant iz sivog pasata vožnju do hotela naplatio tri puta skuplje i rekao nezadovoljnom putniku da su takve cene kod njega.

DIVLJI TAKSISTA OTEO PUTNIKU 6.500 DINARA: Haos s prevoznicima na aerodromu se nastavlja

Foto: ST/V. LUKIĆ

Taksi mafija koja je, bukvalno, zavladala Aerodromom "Nikola Tesla" bespoštedno nastavlja da pljačka narod. Divljaci privatnim automobilima, bez taksi oznake na krovu vozila i na registraciji, dolaze što je moguće bliže ulazu na aerodrom da bi odmah preuzeli putnike, mahom strance, pa ih deru, naplaćujući im vožnje višestruko skuplje od stvarne cene.

Republika ima nove dokaze s lica mesta, gde smo jednog od pljačkaša ulovili na delu. Prevarant je, ne prezajući ni od čega, izdao i račun mušteriji koja je bila uverena da je pokrao, a overio ga je pečatom na kojem se ne vide njegovi lični podaci. Taksista je mušteriji, u ovom slučaju, za vožnju uzeo više nego trostruko veću cenu.

Republika

Foto: Republika

 

- Sivi pasat registracione oznake BG1677GV primio je na beogradskom aerodromu mušteriju i povezao je do hotela "Kraun plaza" na Novom Beogradu. Za vožnju je tražio da mu plati 6.500 dinara, a njena realna cena je danju 1.500 dinara, dok je noću 2.000. Na zahtev mušterije je izdao i račun s evidentno pogrešnim podacima. Na negodovanje mušterije da je vožnja preskupo naplaćena navodni taksista joj je drsko odbrusio da je on samostalac i da su takve cene kod njega - otkrio je izvor Republike.

Foto: Republika

 

Pre desetak dana je, da podsetimo, jedan razbojnik iz njihovih redova opljačkao trojicu Indijaca, uzevši od njih 2.700 evra pod pretnjom pištoljem, i potom ih izbacio kod hotela u Zemunu.

Reporteri Srpskog telegrafa su tada na licu mesta zatekli crni BMW registarskih oznaka BG18801TX, čiji vozač je opljačkao Indijce, i to objavili u štampanom izdanju i na našem sajtu Republika. Isti taksista je nekoliko dana posle saslušanja u policiji, na kojem je negirao da je on opljačkao strance, kod aerodroma nastavio da "radi" prvo sa svojim automobilom, a posle naše objave i drugim vozilom.

Tim povodom pitali smo poštene taksiste iz beogradskih udruženja zašto ovo divljanje ne može da se obuzda. Oni su nam objasnili da su divlji taksisti u stvari pljačkaši spremni na sve i da im se zbog toga sklanjaju s puta iako im oni, takoreći, uzimaju hleb ispred usta i urušavaju ugled čitave profesije.

- Legalni taksisti moraju da stoje daleko od aerodromske zgrade jer su taj deo zaposeli pljačkaši, divljaci koji imaju razrađenu šemu poslovanja, od koje kući posle samo jednog dana nose i više hiljada evra u džepu. Niko od nas poštenih ne sme da se približi tom delu gde oni stoje jer su spremni da se u grupi fizički obračunavaju sa nama i da nam pale kola - kazao je sagovornik Republike.

Komunalci pokrenuli istragu

Prema saznanju Republike, komunalna milicija je pokrenula istragu poslovanja divljih taksista i prikuplja podatke o svemu što se događa na aerodromu i u okolini, a što nesumnjivo nanosi štetu ne samo lokalnim službama već i ugledu cele države.

Plate smešnu kaznu i nastave da kradu

Kako je objasnio izvor koji dobro poznaje zakon i proceduru, divljaci su najčešće regularni taksisti koji koriste zamenska vozila i kojima se isplati da plate kaznu.

- Propisana kazna za to je 10.000 dinara, ukoliko je plati u prvih sedam dana, iznosi 5.000. On je registrovan kao taksi prevoznik, dođe sa zamenskim vozilom, uz objašnjenje da je njegovo vozilo u kvaru i na taj način hvata nesrećne ljude i strance koje može, žargonski rečeno, da šiša. On jednom klijentu naplati vožnju i po 100-200 evra, pa čak i da ima jednu takvu turu u toku dana, a ima ih i više, njemu se isplati da plati kaznu od 5.000 dinara. Prosta računica - rekao je naš izvor.

Vozi luksuzni džip, a vara strance

Vozač automobila BMW X5 bez taksi oznake pred očima reportera Republike 15. avgusta pokušao je da prevari porodicu iz Omana. Stranci su s vaučerom od 2.200 dinara, koji su preuzeli na aerodromu kao garanciju da njihova vožnja košta toliko, tražili taksi da ih odveze do hotela na Vračaru, ali uprkos tome, stasiti vozač im je, kada su seli u njegov džip, rekao da je to premalo i od njih je tražio duplo više.

- Cena za prevoz sa aerodroma do naše lokacije, prema vaučeru, jeste 2.200 dinara, a vozač je rekao da moramo da platimo 4.000. Nismo pristali i on nas je izbacio - jadala nam se Omanka.

Na naše zaprepašćenje, divlji taksista je, mrtav-ladan, priznao da je hteo da opelješi strance i čak objasnio šemu po kojoj radi.

- Moja cena je 4.000. Ja sam u taksi udruženju, a ovo mi je zamensko vozilo. Ukoliko neko pokuša da me tuži, to pada u vodu jer ja prijavljujem ovo vozilo kao taksi, a kompletna procedura traje sedam dana, tako da je realno da me je neko od klijenata uhvatio u tom vremenskom intervalu - kazao je vozač, koji se izgleda nije nimalo potresao zbog cele situacije i prisustva novinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Jole

28.08.2022 23:21

Pa to je prvenstveno kriva drzava. Zato sto nece bas ih briga da se obracuna sa ovim banditima. Jer drzava moze sve kada hoce i zeli i da se to brzo resiti. Ali je ocigledno da drzava to ne zeli her da zeli on bih ih brzo resila. Prosto i jednostavno.

Dragan

29.08.2022 05:36

Smrdljivi lopovi i nesposobna gradska vlast... Tesko je ovu saku jadnika i secikesa skloniti da nas ne brukaju?

Daniel

29.08.2022 06:51

Bruka i sramota za Beograd!

Zabrinuti

29.08.2022 09:51

A komunalci se vozaju ili spavaju Dobro su placeni za svoj NErad