PREVOZNIK PRIMA PUTNIKE KOD AERODROMA, PRETI IM I PLJAČKA: Divlji taksista oteo Indijce i uzeo im 2.700 evra

Autor:

Hronika

12.08.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili da je pokrenuta istraga.

PREVOZNIK PRIMA PUTNIKE KOD AERODROMA, PRETI IM I PLJAČKA: Divlji taksista oteo Indijce i uzeo im 2.700 evra

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Trojica državljana Indije prijavila su policiji da ih je pod pretnjom smrću opljačkao beogradski taksista koji ih je povezao s beogradskog aerodroma. On im je, kako tvrde, oteo 2.700 evra i izbacio ih iz crnog BMV.

Prema onome što su rekli policiji, reč je o mlađem muškarcu tamnijeg tena. Policajcima nisu znali da kažu ni registraciju ni udruženje kojem pripada taksi razbojnik.

- Indijci su 3. avgusta usplahireno uleteli u policijsku stanicu u Surčinu i rukama i nogama pokušavali da prepričaju kako su opljačkani. Ne govore ni srpski ni engleski - prepričava izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Oni su avionom došli na Aerodrom "Nikola Tesla", nakon čega su ušli u taksi vozilo crni BMV. Taksista ih je odvezao u Zemun, do Ulice Vojni put. Ostalo je nejasno gde su stranci želeli da ih taksi poveze.

- Indijci su ispričali da ih je taksista zaključao u kolima kod "Knez petrol" pumpe i zapretio da će ih ubiti ako mu ne daju novac koji imaju. Tvrde da su mu, iz straha, predali 2.700 evra i da ih je taksista posle toga isterao iz vozila i pobegao - otkriva izvor.

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili da je pokrenuta istraga i da je, prema nadležnosti, slučaj preuzela policijska stanica u Zemunu.

- Tužilaštvo je odmah obavešteno o spornom događaju i sve je urađeno što je trebalo u toj prvoj fazi. Sada na identifikaciji učinilaca radi PS Zemun - rekla je portparolka Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Maja Delić za Srpski telegraf.

Bjelić: Čitava trasa pokrivena kamerama

Predsednik Saveza taksi udruženja Aleksandar Bjelić kaže da nije obavešten o ovom slučaju i ograđuje se od komentara i suda. Rekao nam je da je lako pronaći taj BMV pošto je aerodrom pokriven kamerama, kao i auto-put.

- Sve je na policiji da ispita šta se desilo i nađe krivca ili više njih. Možda nije istina to što su rekli Indijci, pa bi bilo nezahvalno da nekoga optužujemo unapred - kazao je Bjelić.

Isti divljaci voze svakodnevno

Taksista kojeg smo zatekli na jednoj od taksi stanica u centru grada ispričao nam je da njegove kolege s aerodroma sigurno znaju o kojem taksisti je reč jer s aerodroma vozi ista ekipa divljaka svakodnevno. Naš sagovornik ističe da su taksisti, ranije optuživani za slična razbojništva, prolazili nekažnjeno jer se teško dokazuje da su uzeli novac od stranaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Solo

12.08.2022 19:43

Divljastvo Srpskih Taksista ide do toga da ce poceti i da ubijaju putnike i niko to neuzima ozbiljno..Ni Taxi agencije,ni Opstine a specijalno Saobracajni i Policijski deo koji im i sve ovo dozvoljava jer toliko ima divljih i bahatih taksista da se utrkuju ko ce vise da opljacka putnike..I niko do dan danas nije uspe da sredi te bahate Taxiste..

Goran

13.08.2022 14:38

@Solo - Ni nama regularnim taksi vozacima nije jasno zasto nije uveden red na Aerodromu . Zasto je situacija ne promenjena decenijama unazad ? Najmanje nam je jasno u cijem je interesu da tako i ostane ...