TAKSI MAFIJA! Na BEOGRADSKOM AERODROMU vlada opšti javašluk! Niko im NIŠTA NE MOŽE! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Srpskog telegrafa se lično uverila kako divljaci nekažnjeno višestruko naplaćuju prevoz do grada.

TAKSI MAFIJA! Na BEOGRADSKOM AERODROMU vlada opšti javašluk! Niko im NIŠTA NE MOŽE! (VIDEO)

Foto: Srpski telegraf

Taksi mafija je, bukvalno, zavladala Aerodromom "Nikola Tesla" i niko ne može da joj stane na put. Ovi prevaranti ne prezaju ni od čega kako bi opljačkali neupućene putnike koji u Beograd stižu iz belog sveta.

Situacija je toliko alarmantna da su putnici pred samo jednim izborom: da ih divljak ošuri ili da ih neko od rođaka ili prijatelja sačeka i preveze do kuće. Naime, nelegalni taksisti su spremni da i silom spreče kolege koji rade po zakonu da preuzmu bilo koju mušteriju. Cene do centra grada su astronomske, po 100, 200 i više evra, što je mnogostruko više od regularne cene.

DŽABA VAUČER

Da na aerodromu vlada haos i da nije reč o pričama rekla-kazala, uverila se ekipa Srpskog telegrafa koja je jednog od divljih taksista uhvatila na delu. Naime, naši reporteri su naišli upravo u trenutku kada je pokušavao da prevari turiste iz Omana.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Na parkingu tik uz aerodrom, koji je pola za civilna vozila, a pola za taksi prevoznike došao je vozač s automobilom BMW X5, koji nije imao nikakvu oznaku taksi vozila, pa čak ni registarske tablice TX. On nam je u neformalnom razgovoru rekao da čeka prijatelje, da bi se samo nakon nekoliko minuta otkrila prava istina, kada su se pojavili stranci koji su, uredno kupivši vaučer od 2.200 dinara, tražili taksi vozilo koje će ih odvesti do hotela na Vračaru.

- Imamo vaučer, kupili smo na aerodromu i potrebno nam je vozilo koje će nas odvesti do hotela, koje vozilo je slobodno - upitali su turisti iz Omana kada im je prišao vozač BMW X5 i ponudio da ih poveze.

Nakon manje od pet minuta oni su razočarani izašli iz vozila, a on je počeo da im vadi stvari iz gepeka. Kako su nakon neprijatnosti koja ih je zadesila ispričali za naš list, vozač im je tražio duplo višu cenu od vaučera.

SVE PRIZNAJE!

- Regularno smo kupili vaučer na izlasku s aerodroma, cena za našu lokaciju je 2.200 dinara. Kada smo seli u vozilo, vozač ovog automobila (pokazujući prstom na auto) tražio nam je duplo više novca, objašnjavajući da to što piše na vaučeru nije realno i da je to mala cena za tu lokaciju. Nismo naseli jer imamo iskustva s takvim prevarama s obzirom na to da smo već bili u Beogradu - ispričala je porodica iz Omana.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Vozilo divljeg taksiste na Aerodromu Nikola Tesla

 

Na zaprepašćenje naših reportera, divlji taksista je mrtav-ladan priznao da je hteo da opelješi strance i čak objasnio šemu po kojoj radi.

- Tražio sam im 4.000 dinara za vožnju do Vračara, nisam hteo da ih vozim za manje novca. Smatram da je to realna suma. Ja sam u taksi udruženju, a ovo mi je zamensko vozilo. Ukoliko neko pokuša da me tuži, to pada u vodu jer ja prijavljujem ovo vozilo kao taksi, a kompletna procedura traje sedam dana, tako da je realno da me je neko od klijenata uhvatio u tom vremenskom intervalu - kazao je vozač, koji se izgleda nije nimalo potresao zbog cele situacije i prisustva novinara.

Opljačkao Indijce, a sad vreba nove žrtve

Podsetimo, Srpski telegraf je već pisao o tome kako je divlji taksista opljačkao Indijce uzevši im 2.700 evra, a da stvar bude gora, isto to taksi vozilo, crni BMW registarskih oznaka BG 18801 TX, posle samo nekoliko dana se opet pojavilo na parkingu prevozeći putnike.

- Indijci su ispričali da ih je taksista zaključao u kolima kod "Knez petrol" pumpe i zapretio da će ih ubiti ako mu ne daju novac koji imaju. Tvrde da su mu, iz straha, predali 2.700 evra i da ih je taksista posle toga isterao iz vozila i pobegao - ispričao je tada izvor Srpskog telegrafa.

 

PLATE SITNU KAZNU, PA NASTAVE PO STAROM

Kako je objasnio izvor koji dobro poznaje zakon i proceduru, radi se o regularnim taksistima koji se predstavljaju kao regularni koji, navodno, koriste zamenska vozila i kojima se isplati da plate kaznu.

- Propisana kazna za to je 10.000 dinara, ukoliko je plati u prvih sedam dana, iznosi 5.000. On je registrovan kao taksi prevoznik, dođe sa zamenskim vozilom uz objašnjenje da je njegovo vozilo u kvaru i na taj način hvata nesrećne ljude i strance koje može, žargonski rečeno, da šiša. On jednom klijentu naplati vožnju i po 100, 200 evra, pa onda ima jednu takvu turu u toku dana, a ima ih i više, njemu se isplati da plati kaznu od 5.000 dinara. Prosta računica - objašnjava naš izvor.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dule

16.08.2022 07:12

Da li im država stvarno ne može ništa?

Dule

16.08.2022 13:29

Banda taksista vlada Beogradom.

Uki

16.08.2022 15:09

Kakvo zamensko vozilo to ne postoji!

Milos

26.09.2022 21:12

Juce sam doputovao u BG oko 23.30. Uzeo vaucer, izasao napolje i pratio putokaz za TAXI. Tamo je bilo par taxi vozila, svi sa TX oznakom. Pitam da me povezu za iznos na vauceru ali nijedan nije hteo, kazu da im se ne isplati nego da nadjem jos nekog pa da naplate svakom od nas iznos na vauceru. Posto sam bio sa porodicom (sa dvoje maloletne dece) morali smo da uzmemo autobus i odvezemo se do Zelenjaka a onda da uzmemo taksi do kuce. Drzava Srbija ocigledno ne moze da se izbori sa taksi mafijom pa bi bilo dobro da nam gradonacelnik Sapic i ministar policije objasne sta ce da urade povodom ove sramote.