PREBAČENA TEŠKO POVREĐENA BEBA: Hitno iz Banjaluke prevezena u Beograd

Autor:

Vesti

27.05.2022

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Povređenu bebu od 4,5 meseca iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Banjaluke u Beograd uspešno su transportovali pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske.

PREBAČENA TEŠKO POVREĐENA BEBA: Hitno iz Banjaluke prevezena u Beograd

Foto: pixabay.com

Beba, koja je u saobraćajnoj nesreći zadobila teške povrede, traumu glave i frakturu obe butne kosti, prethodno je u UKC u Banjaluci transportovana iz UKC-a Sarajevo, saopšteno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

Vazdušni medicinski transport iz Sarajeva za Banjaluku obavljen je u prepodnevnim časovima u sredu, 25. maja, dok je povređena beba u Beograd, radi daljeg lečenja, transportovana juče.

Foto: Privatna arhiva

Lekari

Iz Helikopterskog servisa su pojasnili da su, zbog ozbiljnosti povreda bebe, lekari iz UKC Republike Srpske doneli odluku da se dete transportuje u Beograd radi boljeg zbrinjavanja i daljeg toka lečenja.

- Uspešnom koordinacijom medicinskih timova iz svih medicinskih ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje povređene bebe i zahvaljujući vazduhoplovno-tehničkom osoblju Helikopterskog servisa uspešno je izvršen i jučerašnji, veoma kompleksan i zahtevan vazdušni medicinski transport - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading