ŠOLAK VODI HAJKU PROTIV SRPSKOG TELEGRAFA! Danas radi ono za šta nas lažno optužuje

Autor:

Vesti

12.02.2022

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autoprojekcija. Ova jedna reč najbolje opisuje ono što poslednjih dana pokušava Šolakov dnevni list Danas, napadajući Srpski telegraf za stvari koje, u stvari, sam radi.

ŠOLAK VODI HAJKU PROTIV SRPSKOG TELEGRAFA! Danas radi ono za šta nas lažno optužuje

Foto: youtube.com/N1

I OK, ne ljutimo se, razumemo da su od gazde dobili agendu koju, kao i ostali mediji iz milionerove grupacije, moraju da sprovedu, a svodi se na to da se po Vučiću, njegovoj porodici i saradnicima udara što češće, što više i što jače.

Ne razumemo, međutim, zašto nama uskraćuju pravo da prosto konstatujemo ono što može da vidi svako ko makar jednom prelista Danas.

Činjenice su, kolege, na vašu žalost, neumoljive: za samo osam dana, koliko smo analizirali vaše pisanje, čak 29 puta ste, kao temu glavnih tekstova ili udarno plasiranih karikatura, imali predsednika Srbije. O manjim tekstovima, kao i onima u kojima se napada neko iz Vučićevog okruženja, da i ne govorimo...

I onda vam je Srpski telegraf kriv zato što to pobroji i potkrepi printskrinovima. Kao što smo vam krivi i kada napišemo da je u najmanju ruku neumesno to što branite Nasera Orića i koljače koji su na pravoslavni Božić 1993. upali u srpsko selo Kravice i zverski ubili 49 meštana.

Ako treba i na to da vas podsetimo, naslov teksta u vašem listu na tu temu bio je "Od borbe za preživljavanjem stvorila se fama o masakru". Fama, kao reč, ukoliko ne znate, a znamo da znate, predstavlja neproverenu, najčešće i netačnu priču ili vest. Vi ste, dakle, masakr u Kravici podveli pod tu kategoriju. Pametnom dosta.

Ali, da se vratimo na "Omču 2", odnosno tekst Srpskog telegrafa zbog kojeg ste se juče obrušili na nas. Što je vaše legitimno pravo, ali ne i da pritom iznosite gomilu laži.

Za početak, niko nije napisao da Danas priprema "nekakve akcije kojima ruši Vučića, državu, koči nezaustavljivi progres", kako navodite. Napisano je samo, i iza toga čvrsto stojimo, da je ono što objavljujete medijska podloga te omče, koja se, figurativno rečeno, steže oko Vučićeve glave.

Dalje, tvrdite da smo vas optužili da iskazujete želju za nečijim ubistvom. Istine radi, reč ubistvo nijednom nije pomenuta u našem tekstu, čak ni u nekoj dalekoj aluziji, pa ne znamo kojom ste naopakom logikom uspeli da izvučete takav zaključak.

I ne, nikog ovde nije, kao što izmišljate, sramota da se potpiše ispod nekog teksta. Potpis ekipa Srpskog telegrafa koristi se kada na nekoj temi radi više ljudi, a pošto je pisanje vašeg i drugih Šolakovih medija zbog obima tog posla analiziralo nekoliko novinara, izašao je zbirni potpis. Ali, da vam umirimo znatiželju, ni potpisnik ovog teksta ni Tanja Kovačević ni Dejan Katalina ni Kristina Ilić ni Tamara Bujišić ni najmanje se ne stide onoga što je u tekstu o "Omči 2" napisano. Naprotiv...

Glupost da vas navodno napadamo zato što je vlast ozbiljno poljuljana nećemo ni komentarisati.

Ako je već tako, to je dobra vest za vašeg gazdu i on joj se sigurno raduje. Lepo je i to što ste za glavnog sagovornika koji bi, kao, trebalo da vas brani od nas uzeli glavnog urednika drugih Šolakovih novina. Lepo je i to što nas je nazvao nečasnim ljudima, ali to već više govori o njemu nego o nama.
I na kraju, o tome koliko su kredibilne tvrdnje nekih novina, naših ili vaših, bez razlike, najbolji i konačan sud daju čitaoci.

A tu su brojke, kao i gorepomenute činjenice, opet neumoljive: prodati tiraž Srpskog telegrafa je višestruko veći od Danasovog. Pa ako baš hoćete i više nego duplo veći od sabranog tiraža vaših i onih drugih Šolakovih novina, čijeg ste glavnog urednika pozvali upomoć.

Narod ne možete slagati. Pa makar te laži pakovali u oblandu priča o nezavisnosti i profesionalizmu. Ali nemojte se obeshrabrivati. Pokušavajte i dalje. Srećno! 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading