UDAR NA REPUBLIKU! Portal Srpskog telegrafa na meti žestokog napada: USLEDIĆE BRUTALAN ODGOVOR!

Autor: Republika

Vesti

28.01.2022

11:43

Portal Republika, sajt Srpskog telegrafa, našao se na udaru besprizorne pljačke kakva nije viđena na medijskoj sceni u Srbiji!

UDAR NA REPUBLIKU! Portal Srpskog telegrafa na meti žestokog napada: USLEDIĆE BRUTALAN ODGOVOR!

pritnscreen

Sajber kriminalci, naime, bukvalno i doslovno lansirali su portal koji svojim domenom i dizajnom nije ništa drugo već drugorazredna kopija jedine prave, originalne Republike (www.republika.rs).

Reč je o portalu sa domenom www.republika-rs.com, koji je po svoj prilici pokrenut kako bi se okoristio o ime, uticaj i brend koji ima Republika, s obzirom na to da vizuelnim izgledom (kako u pogledu fontova koje koristi tako i u pogledu strukture portala uz neznatne izneme u korišćenim bojama) podseća na internet portal Srpskog telegrafa.

Da je reč o brutalnom sajber razbojništvu posetioce navedenog portala upozorava i IT gigant Gugl.

Oni koji pokušaju da uđu na navedeni sajt, naime, čeka obaveštenje o tome da je reč o lažnom portalu.

- Portal koji pokušavate da posetite deluje kao lažan. Hakeri nekada kopiraju sajtove praveći neznatne, teško uočljive izmene u adresi portala (URL) - stoji u upozorenju Gugla.

Tek kada se klikne na opciju "ignore", otvara se pomenuti lažni portal, što svakako nanosi veliku štetu originalnom portalu Srpskog telegrafa čitaoce dovodi u zabludu.

 

printscreen

Kada kliknete na "ignore" otvara se lažni portal 

Inače, u impresumu lažne Republike kao vlasnik direktor i glavni i odgovorni urednik navodi se izvesni Slobodan Vućićević, izvršni urednik je Nataša Drinić, dok je kao pomoćnik urednika navedena izvesna Draženka Perović.

printscreen

Impresum lažnog portala 

Pravni tim Medijske mreže, kompanije koja izdaje Dnevne novine Srpski telegraf i u čijem su vlasništvu portali Republika i Srećna Republika već preduzima sve neophodne zakonske mere kako bi se prevaranti isterali na čistac.

U tu svrhu kontaktirano je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i drugi nadležni organi Republike Srbije, a biće pokrenute i odgovarajuće krivične prijave!

 

 

Komentari (2)

Loading
Citaoci

28.01.2022 12:33

Obojeni mnogo bre lazete , niste realni

Saša

28.01.2022 13:03

Sve je tačno napisano. Posetio sam desetak sekundi navedenu web stranicu.