NEMAČKA TRAŽI SANKCIJE ZA DODIKA! Konačna odluka prekosutra! EVO ŠTA NE MOGU DA MU OPROSTE!

Autor:

Vesti

13.12.2021

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Nemačke pozvala je danas Evropsku uniju da uvede sankcije članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

NEMAČKA TRAŽI SANKCIJE ZA DODIKA! Konačna odluka prekosutra! EVO ŠTA NE MOGU DA MU OPROSTE!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dodik

Prema navodima Rojtersa,  pokušaji Milorada Dodika da odvoji Republiku Srpsku iz oružanih snaga BiH, pravosudnog i poreskog sistema su neprihvatljivi za Nemačku.

- Njegovi pokušaji da se odvoji su neprihvatljivi, a to znači, takođe, da sadašnji režim sankcija treba sada iskoristiti i protiv gospodina Dodika, za šta sam se zalagala ovde (u Briselu) - izjavila je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, nakon sastanka sa kolegama u Briselu.

Berbok je ponovila komentare njenog prethodnika, bivšeg ministra spoljnih poslova Hajka Masa, dan pre nego što su se sastali ministri EU da razgovaraju o situaciji u BiH.

Lideri EU će detaljnije razgovarati o situaciji na Balkanu na samitu evropskog bloka sa njihovim istočnim susedima u sredu, dodaje britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
kiki

13.12.2021 16:57

Logicno. Kadija te tuzi, kadija ti sudi. Nemacka, Amerika, Engleska i ostale zapadne zemlje 30 godina krse Dejton i Ustav BiH a sad ce da sude Dodiku i Srbima zbog toga sto brane medjunarodno pravo odnosno Dejtonski sporazum i Ustav. Pa ovo je ludilo mozga. Ljudi misle ako dolaze iz velikih zemalja da mogu da sa nama rade sta im volja, brane one koji su odsecali srpke glave i igrali njima fubal, krse sporazume koje su sami kreirali a za svu tu budalistinu koju cine, sudice srpskom narodu. Velike zemlje imaju zadatak da stite i cuvaju manje od sebe a ne da ih porobljavaju i iskoristavaju, da ih strebljuju. To je valjda normalno da veliki brat stiti malog nejakog a ovo danas, obrnuto i zlo, sve rogato i nadrndano, jedini jezik koji se koristi u medjnarodnoj zajednici; sankcije, bombardovanje..... Dace Bog da i veliki plate za svoju osionu politiku.

Odgovori 17 3
ZAvram

13.12.2021 22:03

Џабе се Немци џилитају...

Odgovori 12 2
petar

14.12.2021 16:56

"za Nemačku neprihvatljivo" Kakva izjava! Kolosalno! NACISTI SE BUDE.