NAKON ZEMUNSKE, JOŠ JEDNA GIMNAZIJA IDE NA REKONSTRUKCIJU: Renoviranjem i dogradnjom novih 1.700 kvadrata dobija NAJSAVREMENIJE uslove za učenje!

Autor: Republika

Vesti

23.10.2021

09:10

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić najavio je rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije. On je takođe podsetio da je predsednik Vučić prošle sedmice posetio rekonstruisanu Zemunsku gimnaziju, gde je vrednost radova iznosila 4,5 miliona evra.

Tanjug

Renovirana Zemunska gimnazija

Uslovi za rad u Zemunskoj gimnaziji su sada fenomenalni. Mnogi fakulteti danas nemaju takve uslove kakvi se mogu videti u kabinetima za fiziku, hemiju ili informatiku u Zemunskoj gimnaziji. Posebno je važno da su izvorna arhitektonska rešenja zgrade sačuvana – istakao je Radojičić uz podsećanje da je reč o najvećoj gimaniziji u Srbiji. 

Gradonačelnik je dodao da će radovi na  kompletnoj rekonstrukciji Devete beogradske gimnazije, osnovane  1961. godine, krenuti početkom 2022. godine. 

Radiće se kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja novih 1.700 kvadratnih metara. Grad Beograd je preko svojih resornih Sekretarijata uradio kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju. Projektovana vrednost radova je oko 550 miliona dinara. Deveta gimnazija je savremena škola koju pohađa približno 1.000 učenika raspoređenih u 32 odeljenja i koji će ovom rekonstrukcijom i dogradnjom novog prostora dobiti najsavremenije uslove za učenje – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Komentari (1)

Loading
Anđela

23.10.2021 13:20

A Opšta bolnica u Požarevcu ruglo i oštećeni zidovi. Uzeli joj 5 miliona dolara pa dali drugima za renoviranje.