VELIKA MOŠTANICA: Nova okretnica i produžetak linije 513

Autor: cukarica.rs

Vesti

14.12.2017

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predlog građana Velike Moštanice, Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda zajedno sa ekipama JKP "Beograd put"izgradio je okretnicu autobuske linije 513 u Ulici Živojina Tabakovića.

RepublikaFoto: Promo foto
Okretnica na Čukarici

Ukupno su izgrađena četiri nova stajališta, što će građanima omogućiti da brže stignu do centra Velike Moštanice, a naročito će biti značajno đacima, koji su morali da pešače više od 1 km do osnovne škole u ovom naselju.

Novoizgrađenu okretnicu autobuske linije 513 obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i gradski sektretar za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Obilasku su prosustvovali članovi Opštinskog veća Tatjana Vidojević i Goran Uskoković.Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je na inicijativu građana, napravljena nova okretnica i produžena linija 513 u Velikoj Moštanici.

- Ljubaznošću i dobrom voljom meštanina gospodina Branka Lukića, koji je ustupio Gradu svoju parcelu za izgradnju okretnice, nova okretnica biće od velikog značaja za sve žitelje naselja, posebno za najmlađe koji idu u školu. Zahvaljujemo se gospodinu Lukiću i Sekretarijatu za javni prevoz, koji je napravio i četiri nova stajališta na liniji u Ulici Živojina Tabakovića - rekao je Srđan Kolarić.

RepublikaFoto: Promo foto
Okretnicu obišao predsednik Gradske opštine

Kolarić je podsetio da je u prethodnom periodu urađena kompletna rasveta sa 26 stubova u Ulici Živojina Tabakovića, kanali su takođe očišćeni, probijena je ulica od Ulice 10. oktobra do Živojina Tabakovića, kao nova prečica koju će opština asfaltirati sledeće godine iz kapitalnog budžeta. Sledeće godine planiran je završetak izgradnje trotoara u Ulici 1. maja do magistrale.

- Ovde nikada nije bio javni prevoz i građani su ga godinama tražili, tako da su se konačno stvorli uslovi da se napravi nova okretnica - rekao je gradski sektretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, ističući da je veoma važno da se ulaže u rubna naselja koja su godinama bila zapostavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Zoi

14.12.2017 12:57

Kao gradjanka Mostanice sam vam veoma zahvalna!

Zoi

14.12.2017 13:01

Od velikog značaja je za sve stanovnike naselja, posebno za najmlađe. Hvala jos jednom!

Pljuckavac

14.12.2017 13:05

Ovako se vodi racuna i o ljudima koji zive na obodu grada. Ljudi ce konacno imati durektnu vezu sa gradom.

Waffenruhe

14.12.2017 13:48

Velika olaksica u putovanjima za gradjane Mostanice. Samo neka se nastavi tako. Svaka cast!