Vesić: Sve ulice prvog prioriteta očišćene

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve ulice prvog prioriteta na teritoriji Beograda, odnosno 1.767 kilometara ulica je očišćeno, a sve linije javnog prevoza na teritoriji grada rade u punom kapacitetu", izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Javni prevoz funkcioniše bez ikakvog zastoja, sve linije su u punom kapacitetu. Takođe je očišćen 471 kilometar ulica drugog prioriteta, odnosno 65 odsto tih ulica je očišćeno. Mi čistimo preko 2.250 kilometara ulica. Tokom noći smo bacili 400 tona soli, 150 tona kamenog agregata i 51.000 litara kalcijum-hlorida, mešavine koju bacamo na ekstremno niskim temperaturama, jer posle -7 stepeni so ne deluje kao što deluje na višim temperaturama - kazao je Vesić za Pink.

Prema njegovim rečima, noćas se temperatura kretala između -5 i -14 stepeni, u Karađorđevom parku je izmereno -11 stepeni, a tokom dana i noćas nas očekuje od -8 do -15 stepeni.

Vesić je podsetio da se noćas očekuje susnežica koja će se pretvoriti u ledenu kišu zbog čega je, kako je kazao, prethodnih dana bacana so i zbog čega je od jutros u sedam časova ponovo na snazi četrvti stepen pripravnosti.

- U prethodna 24 sata imali smo 61 kamion na ulici, a ukupno je sa manjim vozilima bilo oko 115 vozila i 220 ljudi. Od jutros imamo 91 kamion, sa manjim vozilima imamo oko 145 vozila i 270 ljudi kako bismo spremno dočekali padavine - naveo je Vesić.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Goran Vesić

On je istakao da Beogradske elektrane rade 24 sata.

- Imamo 20 ekipa na terenu u slučaju eventualne havarije, vodovod ima 24 ekipe na terenu, elektrodistribucija radi tako da su sve komunalne službe tu da bi sve funkcionisalo u ovakvim uslovima koji nisu uobičajeni - kazao je Vesić i pozvao vozače da zbog kiše koja će se na putevima lediti ne kreću na put bez preke potrebe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading