KAKO BI PREHRANIO PORODICU, LJUBIŠA SAMARDŽIĆ MORAO JE DA RADI KRVAV POSAO: Legendarni glumac živeo na ivici zakona!

Autor: Republika.rs

Zabava

03.04.2021

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tri i po godine preminuo je glumac Ljubiša Samardžić, velikan jugoslovenske glume koga život nije mazio.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Ljubiša Samardžić

Ljubiša Samardžić rano je ostao bez oca, te je od detinjstva počeo da radi kako bi pomagao porodici. Nije birao poslove, već je radio sve što mu se nudilo kako bi zaradio novac.

Još u srednjoškolskim danima, Ljubiša je pomagao majci radeći različite poslove. Tokom školskih raspusta radio je kod ujaka koji je imao radnju za popravku pisaćih mašina, bio je portir u hotelu Srbija, radio je kod svoje majke u poslastičarnici, gde je bio glavni radnik – donosio je led i pravio sladoled.. Međutim, sve to, bilo je nedovoljno.

jedan u nizu njegovih nezgodnih poslova bio je obezbeđenje igranki. Kako je trenirao boks, u bokserskoj školi Brace Lozanovića, u polu-teškoj kategoriji bio je poznat i po jakom udarcu. Dobijao je nezahvalnu ulogu obezbeđenja, ulogu „čistača“ čiji je posao bio da zavodi red i mir, da deli pravdu svađalicama. Ponekad je morao i da izudara nekoga pričao je Samardžić.

-Posle takvih incidenata uvek mi je bilo teško, bilo mi je krivo što sam bio u takvoj situaciji, da tako nešto i uradim, ali morao sam jer je to bio moj izvor prihoda da se zaradi pokoji dinar - govorio je glumac za medije.

 Ljubiša je svako jutro sakupljao prazne vreće kako bi otišao u „Albatnicu“, kilometar i po udaljenu od Građanske bolnice u Nišu, po table leda. Tovario ih je na leđa i nosio umotane vreće leda na tramvaj. Tu su nastajale nezgode. Led bi se topio u tramvaju, zbog velike temperature i stvarale bi se lokve prljavštine.

RepublikaFoto: Republika
Ljubiša Samardžić preminuo je u septembru 2017. godine

Kako je glumac govorio, u tim situacijama dešavalo se da putnici protestuju, pa bi vozači stajali i nisu želeli da voze dalje, te su ga neretko i isterali iz prevoza. U nekim slučajevima bi uspeo da se sakrije kako bi švercovao led, ali ga je znala uhvatiti kontrola s kojom bi morao da vodi žustre rasprave, pa kad-kad Ljubiša bi morao i da nekoga izudara. Ljubiša nije voleo da se tuče ali ga je pratio glas razbojnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading