POTPUNI RAZDOR U KUĆI KATIĆA: Za Aćima i Đorđa spremaju vešala

Autor:

Zabava

15.12.2018

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna serija "Koreni" u devetoj epizodi, koja će na RTS 1 biti emitovana u nedelju od 20.05, nateraće gledaoce da sede na ivici fotelje! Nakon burnih zapleta, tajnih odnosa i teške socijalne i političke situacije u koje je pisac Dobrica Ćosić uveo svoje Prerovce, njihove netrpeljivosti spremne su da eksplodiraju.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Žarko Laušević u seriji Koreni

Raskol između Aćima, kojeg tumači fantastični Žarko Laušević, i nevernog sina Vukašina, čiji je lik poveren mladom Radovanu Vujoviću, u nedeljnoj epizodi ulazi u finale kada se otac i sin susretnu u Skupštini.

PREZRENI UNUK

Vukašin će u srpskom parlamentu gorljivo zastupati stavove očevog zakletog neprijatelja, liberala Tošića. Aćim će to sve morati da trpi i suoči se i sa sinovljevim izdajstvom, ali i podsmehom političkih izazivača, koji situaciju vide kao njegovu slabost.

- Ova serija je ne samo lekcija iz istorije već lekcija za život. Šokantno je i tužno da stvari koje su se ovde dešavale pre 150 godina i dalje se dešavaju. Hoćemo li na istok, hoćemo li na zapad, hoćemo li da se školujemo, hoćemo li ka nekom progresu ili ćemo se po svaku cenu držati tradicije? I zašto mora jedno drugo da isključuje? - kazao je Radovan Vujović za Srpski telegraf.

Kao da ovo sučeljavanje nije dovoljno, starina Aćim saznaje i da Vukašin ima decu sa Tošićevom ćerkom Olgom i u potaji odlazi da vidi unučiće.

Lauš i ja smo generacija, ali nismo do sada mnogo radili zajedno, čekamo "Volju sinovljevu" i imamo još jednu seriju

 

S druge strane, unuka prvenca Adama, kojeg je snaja Simka začela sa nadničarem Tolom, ne želi ni da pogleda, a sumnja o tome ko je dečaku uistinu otac opseda i Đorđa. Nezahvalnu ulogu posrednika između oca i sina, ali i dva viđenja sveta, ima učitelj Andra, kojeg tumači Radoje Čupić.

- Učitelj je iz najčestitijih pobuda došao u to malo selo ne bi li srpskoj deci pružio obrazovanje. Video je u Aćimu kapacitet, ponovo iz poštenih razloga, da uđe u politiku, da pomogne seljaku. Međutim, postaje finansijski zavisan od njega, ali gubi konce i ne uspeva da ga kontroliše. Aćim od iskrenog borca za prava srpskog seljaka postaje bahati moćnik koji samo za sopstveni interes mari - kaže Čupić i konstatuje da je to realna slika odnosa prema obrazovanju, intelektualcu i kulturi.

 

 

Čupić kaže da je rad sa kolegom Lauševićem bilo pravo uživanje.

- Mi smo generacija, on je u Beogradu bio kod Minje Dedića, a ja u Novom Sadu kod Dejana Mijača, a naši profesori su insistirali da se mi družimo i razmenjujemo znanje. Čudno, ali nismo do sada mnogo radili zajedno, čekamo "Volju sinovljevu" i imamo još jednu seriju - otkriva Čupić.

SMRTONOSNA GROZNICA

S novom epizodom stižu do Prerova i glasine o smrtonosnoj groznici koja kosi po čitavoj Srbiji, a zbog pokušaja atentata na kralja Milana, žandarmi jedne noći hapse Aćima i Đorđa. Njih dvojica su ponovo u tamnici, a u zatvorskom krugu dižu se vešala...

Scenarista serije je Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Ivan Živković.

 

Berčeku nije leglo

Producent Goran Šušljik, koji u seriji igra i Nikolu, istakao je da u radu na seriji nije bilo kalkulacija i da se ekipa pomno držala romana, te da zasluge za priču stoje u romanu Dobrice Ćosića. Šušljik se osvrnuo i na glavnu ulogu Aćima Katića, za koju je prvobitno bio viđen Aleksandar Berček.

- Berček je veliki glumac. Dugo je čitao scenario i jednog dana je nazvao i rekao: Ja ovo ne znam da igram". Suočio se prosto sa tim da nema odgovor na to. Ujedno se desilo da je postojao glumac i čovek koji je to umeo da odigra, a to je Žarko Laušević. Život je prepun okolnosti koje na kraju izađu kao dobre - otkrio je Šušljik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading