GLUMICA KOJA JE ULOGAMA UZDRMALA SRBIJU: Najviše sam sebi pomažeš i odmažeš!

Autor:

Zabava

05.12.2018

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđelu u seriji "Jutro će promeniti sve" mogli bismo da nazovemo "gospođicom ispravnom".

RepublikaFoto: printscreen
Bojana Stojiljković i Žika Todorović

Bojana iz "Senki nad Balkanom" jeste pametnica, ali se ne libi da postavlja pravila drugima. Između njih dve je čitav vek, a zajednička nit između ove dve mlade žene, koje se bore za svoje mesto pod suncem, jeste glumica Jovana Stojiljković. Dok je gledamo u hit filmu "Južni vetar" i iščekujemo nove epizode "Senki", u prilici smo da je na javnom servisu gledamo u priči o prijateljima koji se u Beogradu bore sa demonima današnjice.

  • Šta je dovelo do toga da imamo iznova generaciju koja je tako daleko od ispunjenog života?

- Nisam ni sama sigurna šta je dovelo do toga. Ali mislim da je kombinacija ekonomske situacije, globalne letargije, malodušnosti... Granice su se pomerile kada su godine u pitanju i zato mislim da su upravo tridesete ključne za postavljanje pitanja i potragu za unutrašnjim skladom.

Svaki lik ima nešto slično i nešto potpuno različito od mene

  • A kakva je promena potrebna? Lična ili sistemska?

- Svakako da sistemska vodi ka ličnoj, ali mislim da bilo kakve promene ne treba očekivati od drugih. Ja duboko verujem da svaki čovek najviše može samom sebi da pomogne, ali i odmogne.

  • Kažite nam nešto konkretnije o vašem liku, šta ga pokreće, a šta sputava?

- Ona je primer jedne od onih koji sve urade na vreme kako treba i kako je društveno najprihvatljivije. Ali je takođe i osoba koja se budi i pita da li je to zapravo ona i da li joj je to dovoljno. Anđela je jedan od likova kojim se životni put najviše menja u odnosu na sam početak serije.

RepublikaFoto: printscreen
Bojana Stojiljković
  • Da li je vas nekad obuzeo strah ili sumnja da niste i nećete ostvariti snove?

- Naravno, to je normalno. Mislim da je samo važno dozirati sve u meri u kojoj je prirodno preispitivati se, plašiti... Svaka godina za nama i svako iskustvo je nova lekcija u našem životu, a samim tim i veliko unutrašnje bogatstvo.

  • Kažu da odavno nije snimljen ozbiljniji televizijski projekat, pa da li i "Jutro" daje nadu da se vremena menjaju?

- Slažem se da je ova serija veliki uspeh za ekipu koja je radila na njoj, a nadam se da je i za gledaoce. Jako sam ponosna na ekipu, nije bilo uvek lako raditi u uslovima u kojim se, nažalost, danas radi. Ali svi smo želeli isto, a to je da ovo bude nešto autentično, novo i naše. Nadam se da gledaoci to prepoznaju.

  • Očekuje vas nastavak "Senki nad Balkanom" i odlučna i prodorna Bojana. Koji je lik sličniji vama?

- Nisam sigurna. Svaki lik ima nešto slično i nešto potpuno opozitno od mene. Obe su podjednako inspirativne za igranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading