ŠOK OBRT U SLUČAJU OPTUŽBI MERIME ISAKOVIĆ! Čeka se Lečićeva rakcije nakon ovih saznanja!

Autor: Republika.rs

Zabava

08.04.2021

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je kao bomba medijima odjeknula ispovest glumce Merime Isaković da ju je silovao kolega Branislav Lečić, oglasio se i advokat koji je izneo šokantne tvrdnje.

RepublikaFoto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC
Branislav Lečić

Naime, advokat Svetozar Vujačić kaže da prema zakonu, kada prođe više od 35 godina od čina silovanja, slučaj zastareva.

Ovo bi faktično značilo da po tvrdnjama glumice, ne može da se Lečić sudski goni jer je ovaj slučaj zastareo.

-Prema zakonu, ako prođe više od 35 godina od silovanja, nastupa apsolutna zastarelost, što znači da žrtva silovanja više ne može sudski da goni izvršioca, niti da utiče na druge postupke protiv njega na bilo koji način - kaže Vujačić za Mondo.rs

Advokat podseća da je zaprećena kazna za delo silovanja od tri do 12, a maksimalno 30 godina, što zapravo ima veze sa brzinom zastarelosti krivičnog dela.

 

- Zastarelost prati visinu kazne. Što je veća kazna, zastarelost kasnije nastupa. Ipak, s obzirom da je prošlo 43 godine od navodnog počinjenja dela silovanja od strane Lečića, zastarelost je svakako nastupila i tu nema sumnje - objašnjava advokat i dodaju:

- Merima ne može da utiče na ishod slučaja Lečić-Štajnfeld ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Merima ne može da bude oštećena, pokrene parnični ni krivični postupak, jer bi prijava bila odbačena. Osim toga, nema nikakava posredna i neposredna saznanja da bi bila svedok u slučaju Danijele Štajnfeld - kaže advokat Vujačić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dera

08.04.2021 16:12

Dovoljno je što je skupila hrabrost i kazala istinu. Da se ohrabre i njegove jadne učenice (mučenice).

Dragan

08.04.2021 18:06

Izbegavati ovog advokata.... Naravno da može da utiče na slučaj, kao svedok.

Teodor

09.04.2021 12:34

Nije ga Merima optužila pred sudom pa da advokat treba da ga brani. Ona je opisala događaj koji je istinit ili nije. To nema veze sa formalnim propisima o zastari.. Moje je da li ću da joj vjerujem ili ne.