SVINJARI, ZAPISNIČARI, CVEĆARI... Za ovo su se estradnjaci "školovali": Otkrivamo čime će se poznati baviti ako korona potraje

Autor:

Zabava

22.08.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opasan koronavirus hara svetom već pola godine, a kod nas je ova pandemija najviše pogodila estradnjake i ugostitelje, koji su usko povezani. Kako već neko vreme nema ništa od nastupa i koncerata, a sasvim je neizvesno da li će ih biti od jeseni, većina javnih ličnosti polako traži alternativna zanimanja dok se ceo ovaj haos ne završi.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com/ RTV Pink Official
Estradnjaci

Mnogi od pevača imaju završene srednje škole, fakultete i zanate, što je olakšanje jer u ovim užasnim, kriznim vremenima, kada tezgi nema, oni mogu da se bace na svoja prava zanimanja i rade poslove za koje su se školovali pre nego što su postali zvezde.

RepublikaFoto: E-stock

Ceca Ražnatović, veterinar

Svetlana Ceca Ražnatović je po zanimanju veterinar, a njena uža specijalnost su, verovali ili ne, svinje.

I pored toga što je bila solidan đak, Ceca posle završetka osmog razreda napušta školovanje. Nisu pomogle ni molbe majke, prosvetnog radnika, da ipak završi i srednju školu, pa da onda radi šta hoće. Karijera je bila preča i jača. Mnogo godina kasnije ona je vanredno završila Srednju veterinarsku školu, odsek tehničar svinjarstva. Danas bi mogla da zarađuje od štrojenja svinja, vakcinisanja i svega ostalog što ima veze sa održavanjem ove domaće životinje.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Vesna Zmijanac, zapisničarka u sudu

Vesna Zmijanac ima završenu osnovnu školu i kurs za daktilografa. Za obavljanje daktilografskog posla u pravosuđu važna je spretnost ruku, dobar vid, normalan sluh, sposobnost zapažanja, posvećenost. Potrebno je znanje pravopisa i gramatike, kao i dobro poznavanje pravnih termina.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Neda Ukraden može da radi kao pravnica

Pevačica Neda Ukraden, ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Svakako da za nju nema problema što se posla tiče, a opet, s druge strane, ona najviše kuka.

RepublikaFoto: youtube.com/Premijera Official

Željko Joksimović i Zorana Pavić predavači muzičkog

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić i Zorana Pavić jer su završili Muzičku akademiju. Njih dvoje bi sada mogli da rade kao predavači muzičkog na fakultetima ili u školama. Plate za ovaj posao nisu loše, ali neuporedivo manje od novca koji bi zaradili na tezgama širom Evrope.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA

Dragana Mirković, turistički vodič

Dragana Mirković je oduvek želela da nauči engleski jezik, pa je upisala Srednju urističku školu, smer turistički vodič. Kao tinejdžerka isticala je da bi volela da putuje svetom i objašnjava turistima sve o zemljama gde bi se nalazila.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Mira Škorić i Suzana Jovanović, trgovci

Mira Škorić i Suzana Jovanović završile su Srednju trgovačku školu. One bi danas mogle da obavljaju poslove nabavke i prodaje svih vrsta roba i usluga. Da prate knjigovodstveno poslovanje trgovinskog preduzeća. Izrađuju kalkulaciju nabavne i prodajne cene roba i usluga.

RepublikaFoto: e-stock/blank

JK i Lepa Brena menadžeri hotela

Jelena Karleuša i Lepa Brena su završile Turističku školu, pa bi sada mogla da radi sve u oblasti turizma.

Nakon što se ispisala iz Zemunske gimnazije, JK je drugu godinu upisala u Politehničkoj školi na Novom Beogradu, mašinski smer, ali ni tamo se nije dugo zadržala. Iz Politehničke je otišla u Turističku školu. Ona bi danas mogla da radi kao menadžer u nekom od hotela. Lepa Brena je takođe pohađala turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu i ona bi danas mogla da obavlja iste poslove kao i JK.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com

Indira Radić medicinska sestra

Indira Radić je po želji mame upisala Medicinsku školu, a ovim poslom se bavila neko vreme. Njen prvi posao bio je u bolnici u Zagrebu, gde je redovno pevala kolegama medicinarima. Folk zvezda bi sada imala posla u oblasti svog zanimanja jer je velika potražnja za medicinskim radnicima, kako kod nas tako i u inostranstvu, posao je odlično plaćen.

RepublikaFoto: instagram.com/seka_aleksic

Seka Aleksić, frizerka

Svetlana Seka Aleksić završila je školu za negu lepote, a školovala se za frizera. Iako se nikada nije bavila svojim zanatom, ona bi danas mogla da zarađuje lepe pare od onoga što je završila. Posao frizera je unosan jer su ljudima njihove usluge konstantno neophodne, pa čak i u vreme korone.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official

Zorica Brunclik, cvećarka

Iako je Zorica Brunclik isticala da je završila Pravni fakultet, to se više puta dovodilo u pitanje. Ono što je sigurno jeste da je pevačica završila srednju školu za vrtlara, tj cvećara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sale

22.08.2020 07:34

Valjda za veterrinara covek mora da zavrsi fakultet koji je prilicno tezak a ne srednju skolu iliti svinjogojstvo ccccc