SVAKA ČAST ZA AKCIJU! Vojni lekari pregledali u Solotuši

Autor:

Vesti

09.09.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prostorijama nekadašnje osnovne škole Rajak Pavićević u Solotuši, sedmočlana ekipa iz sastava Garde realizovala je projekat civilno vojne saradnje – vojni lekar na selu.

RepublikaFoto: mod.gov.rs/kp V. Milovanović
Meštani su bili oduševljeni vojnim lekarima koji su im mnogo pomogli u lečenju

Cilj projekta bio je unapređenje zdravstvenog stanja stanovništva putem besplatnih lekarskih pregleda koje su vršili vojni lekari poručnik Nataša Petković, potporučnik Miloš Danilović i tehničari Mladen Jovanović i Natalija Jovanović iz sastava naše najstarije jedinice Vojske Srbije.

U skladu sa ustanovljenom dijagnostikom i propisanom terapijom, pregledanim meštanima deljeni su besplatni medikamenti, saopštila je Garda Vojske Srbije.

Tokom trajanja ove akcije pregledano je 60 meštana od kojih troje na kućnim adresamajer zbog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti da dođu u prostorije škole.

Ova aktivnost planirana je u saradnji sa predsednikom mesne zajednice Solotuša Ivanom Milosavljevićem koji je pripadnicima Garde pružio veliku podršku u organizaciji projekta i imao ključnu ulogu da informacija o vojnim lekarima blagovremeno dođe do svih stanovnika ove mesne zajednice.

Stanovništvo velikog broja sela u Srbiji nema redovnu medicinsku zaštitu, a često ni naviku da redovno odlazi na lekarske preglede. Upravo zato, projekti poput ovog imaju preventivnu ulogu, a savet vojnog lekara uvažavan je i poštovan.

Stanovnici Solotuše nisu krili zadovoljstvo vojnim lekarima koji su pored opšteg lekarskog pregleda, vršili merenje pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading