ŠARČEVIĆU, DAJ DOKAZE ILI OSTAVKU! Ministar Pinokio i dalje ćuti kao zaliven

Autor: D. S. - J. D. J.

Vesti

13.08.2018

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević od petka ne odgovara na pitanja Srpskog telegrafa povodom izmišljotine kojom je optužio Srpski telegraf da je našem listu plaćeno za pisanje o Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Maca mu pojela jezik: Mladen Šarčević

On je, bez i jednog jedinog dokaza i dokumenta, gostujući na TV Pink, naveo da će objaviti koliko je para dobio Srpski telegraf.

Mi smo ga istog trenutka pozvali da bez odlaganja iznese sve što zna, potkrepljeno dokazima, ali i da podnese ostavku ukoliko to ne može da učini (a ne može, naravno, pa zato i ćuti).

Poručujemo mu, međutim, da ćemo ga iz dana u dan podsećati da mora da stane iza svojih reči i da je za bilo koga, a posebno za ministre, nedopustivo da na takav način lažu i obmanjuju javnost.

Lažljivi ministar daje baš lep primer đacima i prosvetnim radnicima

Ono što Šarčevića u stvari boli jeste činjenica da smo objavili istinu o poslovanju BPŠ i dojučerašnjeg direktora Đure Đurovića, odnosno raskrinkali smo zbog čega je protiv čelnika ove škole u medijima povedena prljava hajka.

Ministru očigledno nije prijalo i što smo objavili na koje je sve načine prekršio Zakon o visokom obrazovanju da bi ugasio BPŠ i nelegalno formirao novu Akademiju poslovnih strukovnih studija, uprkos protivljenju studenata.

Šarčević je, inače, juče razgovarao sa novim rukovodstvom BPŠ, ali ni ovog puta nije studentima objasnio kako će nastaviti da se školuju i šta će biti sa njihovim diplomama.

Na pitanja koja smo mu juče poslali preko Ministarstva prosvete (jer nam je poručio da ga više ne zovemo na privatan broj iako se ranije na njega rado odazivao), Šarčević nije odgovorio. 

Pitanja na koja ministar ne odgovara
1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je Srpskom telegrafu plaćeno za pisanje o BPŠ. Kada ćete to učiniti?
2. Zbog čega to odmah ne uradite?
3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading