ŠARČEVIĆ IZVRDAO SVE ODGOVORE: SAZVAO KONFERENCIJU, A NIJE ODGOVORIO NI NA JEDNO PITANJE

Autor:

Vesti

07.08.2018

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Šarčević održao je juče konferenciju za novinare, u čijoj je najavi tvrdio da će na njoj razjasniti sve dileme o osnivanju nove Akademije strukovnih studija, koja je formirana nezakonitom odlukom o spajanju Beogradske poslovne škole (BPŠ) i Visoke poslovne škole u Blacu. Međutim, umesto konkretnih odgovora, videli smo nemušto obraćanje ministra prosvete i izvrdavanje odgovora (pogledajte okvir) na bukvalno sva pitanja Srpskog telegrafa, koji se ovim slučajem danima bavi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mladen Šarčević

Podsetimo, na Šarčevićevu inicijativu Vlada je donela odluku o spajanju BPŠ i škole u Blacu u novu akademiju, čime je grubo prekršen Zakon o visokom obrazovanju s obzirom na to da nova ustanova nije akreditovana, pa studenti neće moći, bar ne zakonitim putem, da dobiju diplome o stečenom zvanju. Zbog toga je u izjavi za naš list predsednica Studentskog parlamenta u dva navrata najavila proteste akademaca.

Umesto da objasni status novoosnovane ustanove, ministar podsetio da je formiran privremeni Savet za Akademiju poslovnih strukovnih studija i da njega čine eksperti iz oblasti prava, ekonomije i finansija

Šarčević se juče pojavio pred novinarima da bi, navodno, objasnio šta je bio povod za sve što je urađeno. Objašnjenje je, međutim, izostalo...

RepublikaFoto: Tanjug
Izbegao odgovore

žMinistar je, umesto da objasni status novoosnovane ustanove, na konferenciji podsetio da je formiran privremeni Savet za Akademiju poslovnih strukovnih studija i da njega čine eksperti iz oblasti prava, ekonomije i finansija.

ŠARČEVIĆ: Novac možda jeste zakonski trošen, ali nije moralno to što su radili

- Njihov zadatak biće da utvrde šta se tačno dešavalo u dve visoke poslovne škole, u Blacu i u Beogradu, i da utvrde tokove novca, kao i da se naprave dobri modeli nastave i ispita - naveo je on i dodao da će na red doći sve visoke poslovne škole.

Komentarišući poslovanje BPŠ i Visoke škole u Blacu, ministar je istakao da "novac možda jeste zakonski trošen, ali da nije moralno to što su radili".

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Drinka

07.08.2018 15:58

Zašto ministarstvo ne ispita nezakonitosti u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu?