I U NOVOM SADU HTELI DA "ZAMUTE"! Vodovod tvrdi da je voda ispravna i da se na internetu šire laži!

Autor: novosti.rs

Vesti

14.06.2018

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama, pojavilo se, u poslednja 24 časa, lažno upozorenje da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a kasnije se ovo "upozorenje" proširilo i na Novi Sad. Ovu informaciju su već demantovali nadležni iz beogradskog JKP "Vodovod i kanalizacija", a i iz novosadkog JKP "Vodovod i kanalizacija" obaveštavaju građane kako je voda u njihovom sistemu u potpunosti bezbedna i ispravna za piće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U saopštenju „Vodovoda“ navodi se kako ne postoji kontrolisanija namirnica od vode, a kako pored laboratorija ovog preduzeća, ispravnost i kvalitet vode svakodnevno kontroliše i Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

- Kvalitet vode se u laboratorijama Vodovoda proverava na svakih 45 minuta –jasni su u „Vodovodu“. - Proverava se hemijska i mikrobiološka ispravnost. Uzorci vode se uzimaju u sve tri faze prerade vode, počev od vode iz samih bunara, zatim u fazi aeracije, kao i u drugoj fazi – filtracije, trećoj fazi – dezinfekcije i na kraju kao krajnji prerađen proizvod koji pijemo.

Naša voda je najkvalitetnija u Vojvodini i među kvalitetnijim u Srbiji.

U Vodovodu, takođe, objašnjavaju kako svaki Institut za javno zdravlje u Srbiji kontroliše ispravnost vode i ti rezultati se dostavljaju u centralni Institut u Beogradu te se na osnovu tih rezultata formira lestvica kvaliteta.

- Podsećamo da je širenje panike, nereda te iznošenje neistinitih i neproverenih informacija krivično delo protiv javnog reda i mira - ističu u Vodovodu. - Za ovo delo je predviđena novčana kazna i kazna zatvora do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading