(FOTO) Potpisan ugovor o donaciji 75 računara za PISA testiranje

Autor: Republika

Vesti

23.03.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predstavnici kompanija Komtrejd, Telegrup, Saga i C end T (S&T) potpisali su danas Ugovor o donaciji 75 prenosivih računara za potrebe PISA testiranja u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto
Potpisivanje potpisali su danas Ugovora o donaciji 75 prenosivih računara za potrebe PISA testiranja

Potpisivanju ugovora u Ministarstvu prosvete prisustvovao je i ambasador SAD Kajl Skat, koji je inicirao ovu donaciju.

Ja sam bio oduševljen što su u roku od pet radnih ove četiri firme koje su partneri američkih IT kompanija rekle da će donirati 75 lap topova. Ovo je odličan primer javno privatnog partnerstva. Mislim da je to put za Srbiju u budućnosti, kazao je Skat zahvaljujući se kompanijama donatorima.

On je dodao da su ovakvi programi partnerstva važni i u SAD i u drugim zemljama.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da ministarstvo ima veliki zadatak a to je nabavka opreme potrebne za digitalizaciju škola, kao i obuka.

RepublikaFoto: Promo foto

Obuku radimo. Opremu nabavljamo stalno što sa budžetskih pozicija što uz pomoć kompanija i instituta. Ovoga puta je bilo potrebno imati prenosive računare da bi mogli da organizujemo za 8.000 učenika PISA testiranje. U kratkom roku u više od 200 škola moraju da se testiraju učenici, kazao je on.

Šarčević je rekao da očekuje bolje rezultate nego na prethodnom testiranju.

Očekujemo da finansijska pismenost doprinese boljem rezultatu. Bolje rezultate očekujemo kada se sprovedu sve reforme u sistemu i načinu rada, kazao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading