U ŠAPCU PORAĐALI ŽENU KOJA NIJE NI ZNALA DA IMA KORONU! Čulo ukusa i mirisa izgubila u januaru! BEBA ROĐENA ZDRAVA!

Autor: Republika

Vesti

30.03.2021

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U šabačkoj Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević" porodila se žena zaražena koronavirusom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Trudnica nije znala da ima koronu kada se javila u bolnicu, veće je to otkriveno antigenskim testom prilikom prijema na odeljenje. Porođaj je prošao bez komplikacija, a nakon testiranja bebe, potvrđeno je da nema koronu. I majka i novorođenče osećaju se dobro, piše Blic.

Kada je dobila porođajne bolove, trudnica je stigla u porodilište. Iako nije imala tegobe, niti sumnju na koronavirus, antigenski test koji se radi u ovoj ustanovi prilikom svakog prijema pokazao je da je pozitivna.

Kontrolnim testom infekcija je potvrđena, što je zahtevalo potpuno drugačiji tretman prilikom porođaja.

- Pacijentkinja nije imala značajne tegobe, sem gubitka čula mirisa i ukusa, ali nam je potvrdila da je to bilo u januaru. Trenutno se osećala dobro, tako da je i ona bila zatečena na prijemu kada smo joj saopštili da je test pozitivan. Bez obzira što porođaj zahteva duboko disanja, ona nosi masku, a mi smo u skafanderima, sa vizirima i propisno obučeni, tako da zaista nije bilo problema - kaže dr Julijana Janošević, ginekolog akušer.

Doktorka ističe da je trudnica, bez obzira na okolnosti, bila veoma pribrana i sarađivala je sa lekarima, uz strah i brigu za bebu, što je, kako ističe, neminovno u ovakvim situacijama. Porodila se prirodnim putem i na svet donela devojčicu.

- One u tom momenti ne razmišljaju o koroni, već samo da beba bude dobro. Nakon porođaja smeštena je u zaseban deo sa bebom, koji je opremljen za pacijentkinje sa kovidom. Mi smo danas ponovili PSR testiranje i kod majke i bebe. Testovi su bili negativni, ali mi ćemo ih ponoviti još jednom da budemo sigurni da je sve u redu. Majka doji bebu i obe se osećaju dobro - ističe doktorka Julijana koja je bila deo tima i sa svojim kolegama porodila pacijentkinju inficiranu koronom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading